Индия е дом на повече млади и конкурентоспособни хора от

...
Индия е дом на повече млади и конкурентоспособни хора от
Коментари Харесай

Използва ли Индия потенциала на човешкия си капитал?

Индия е дом на повече млади и конкурентоспособни хора от която и да е друга страна в света. Но може ли страната да употребява този си капацитет?

Времето на Индия се изчерпва - страната може да изпусне момента да оползотвори капацитета на своята юноша за стимулиране на икономическия си напредък, написа Bloomberg.

Популацията на страната в групата под 19-годишни към този момент доближи своя връх, демонстрират данни на държавното управление в Индия. Това значи, че работната мощ на страната ще пораства по-бавно от в този момент нататък. Според данни от икономическо изследване на локалното финансово министерство след към 20 години нацията може да се окаже застаряваща - сходно на Китай сега.

Това слага страната в риск, а в това време управата не прави задоволително, с цел да обнови просветителната система да вземем за пример, което е основно за подготовката на младежите за по-добре платени и висококвалифицирани позиции.
 Индия възнамерява да набере $47,4 милиарда от приватизация
Индия възнамерява да набере $47,4 милиарда от приватизация

Най-голямата приватизация за последните две десетилетия

Според отчет на Световната банка шестата по величина стопанска система в света и до скоро най-бързо разрастващата се от огромните такива е класирана на 155-о място от 157 страни по показателя " Човешки капитал ", който мери вложенията в образованието и опазването на здравето за младежите.

Бюджетът на Министерството на образованието за тази година е в размер на 3,4% от централния годишен бюджет на страната - съвсем на същото равнище от предходните 3 години, само че по-нисък спрямо 2015 година, когато бюджетът за обучение е бил 3,8% от общия бюджет.

Изследвания измежду публичните учебни заведения в страната ясно установи, че просветителната система на страната страда от дефицит на просветители и личен състав, както и от неприятна подготовка на самите учители и забавяния при приемането на средства.

Именно това е една от аргументите, заради която Индия се изправя пред обстановката в страната да има висока безработица и липса на гении в това време.

Бездействие в сходна обстановка слага страната и в рискува обстановка да остане надалеч зад Китай в устрема на двете най-населени страни хората да обезпечат финансово старините си.

" Индия не се възползва от своя демографски дял. " Това установи и доцентът в Института за проучване на индустриалното развиване в Ню Делхи Сатяки Рой. По думите му Индия разполага в човешкия запас и работната ръка, само че не се възползва от тях, до момента в който в страни като Южна Корея, Тайван и други страни от Източна Азия, съществуват модели, при които държавното управление ползва съгласувани политики за основаването на човешки капитал, който е безпределно нужен за промишлеността.
 Може ли Индия в действителност да се трансформира в стопанска система за $5 трилиона?
Може ли Индия в действителност да се трансформира в стопанска система за $5 трилиона?

Премиерът Моди желае при идващите избори това да е реалност, само че възможностите са малки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР