Индивидуалните работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не

...
Индивидуалните работни заплати на педагогическите специалисти се увеличават с не
Коментари Харесай

От 1 януари минималната учителска заплата - 920 лева

Индивидуалните работни заплати на педагогическите експерти се усилват с не по-малко от 20% от 1 януари 2019 година. Това планува подписаният Анекс към Колективния трудов контракт (КТД) за системата на предучилищното и учебното обучение, оповестяват от пресцентъра на министерството на образованието и науката.
От 01.01.2019 година минималната съществена работна заплата за шеф на шеф на учебно заведение, детска градина и обслужващо звено става 1140 лева, на заместник-директор - 1065 лева, на педагогичен експерти - преподавател, началник ИКТ, логопед, психолог, педагогичен консултант, корепетитор, хореограф, ресурсен преподавател, възпитател, педагог, рехабилитатор на слуха и говора, треньор по тип спорт - 920 лева, на старши преподавател и старши педагог - 955 лева И на основен преподавател и основен педагог -1005 лева
Предвидени са 39 млн. лв. за нарастване на самостоятелните съществени работни заплати на непедагогически личен състав и съответните разноски за осигурителните им вноски за сметка на работодателя.
Анексът планува смяна и при назначението на психолози, педагогичен съветници или обществени служащи. 1 щатна численост ще се разкрива при над 350 възпитаници в учебно заведение, а не както до в този момент при над 400 възпитаници, а 2 щатни бройки – при над 800 възпитаници, до в този момент това се правеше при над 900 възпитаници в учебно заведение.
“С този анекс изпълняваме уговорките си към учителите, всички те са най-важни за системата “, съобщи при подписването министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Източник: offnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР