Индивидуалните казуси не бива да водят до генерални заключения, каза

...
Индивидуалните казуси не бива да водят до генерални заключения, каза
Коментари Харесай

Екоминистърът: Не е работа на МОСВ да крие данни, за да популяризира туризма

Индивидуалните проблеми не трябва да водят до генерални изводи, сподели във Варна министърът на околната среда и водите Юлиян Попов във връзка резултатите, изнесени от цивилен организации за положението на морето и плажовете у нас.

Той акцентира, че не е работа на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да крие данни, с цел да разпространява туризма и добави, че той персонално има доверие в инспекциите по места, тъй като те си правят работа.

Попов даде образец със сигнал за тежко замърсяване на плажовете край Поморие, поради който е бил мобилизиран целият запас на разнообразни държавни институции в Бургаско.

Накрая се оказа, че замърсяване има на едно място някъде на плажа, някой го е снимал, а обществените медии завъртат информацията и провокира реакции, изясни Попов. И посочи, че по този метод един малък факт е довел до вълна от рецензии и суматоха.

Всяко изследване на цивилен организации би трябвало да бъде вземано поради, добави министърът. Според него обаче обективността на резултатите би трябвало да бъде дискутирана със съответните институции, които вършат проучвания по позната и открита методология.

Във Варна министър Юлиян Попов взе участие в представянето на данните от отчет на Института по океанология към Българска академия на науките „ Съвременно положение на околната среда в Черно море и пред българския бряг “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР