Индексите на Wall Street се понижиха в рамките на волатилна

Индексите на Wall Street се понижиха в рамките на волатилна ...

Волатилна сесия на Wall Street след последния протокол на Фед.


Индексите на Wall Street се понижиха в рамките на волатилна сесия в сряда, след като от протокола от последната среща на Федералния резерв стана ясно, че централната банка ще държи курс на увеличение на лихвените проценти, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се раздели с малко над 90 пункта, докато технологичният измерител Nasdaq отчете спад от 0,4%. Широкият показател S&P 500 се придвижи на червена територия с 0,03%.От протокола от последното заседание на Федералния резерв през септември става ясно, че централната банка е убедена, че трябва да затегне паричната политика, за да запази икономиката стабилна.

Доходността по десетгодишните американски държавни облигации се движеше около 3,17% след публикуването на документа. Акциите на Goldman Sachs и Morgan Stanley поскъпнаха с по 3,1%, докато на Bank of America, J.P. Morgan Chase и Citigroup с по над 1%.

Преди публикуването на протокола на Фед търговията също беше волатилна заради излизането на нова порция финансови отчети и данни за слабостта на пазара на жилища.

Най-голямата платена онлайн телевизионна мрежа в света Netflix отчете ръст в цената на книжата си с 3,63%, след като отчетът на компанията за третото тримесечие на годината надмина очакванията на анализаторите. Доброто представяне се дължи на по-голям от очакваното ръст на абонатите, както в САЩ, така и в чужбина.

CSX и Cree публикуваха по-добри от очакваното резултати преди края на борсовата сесия във вторник, а в сряда със същото се отличиха и M&T Bank и U.S. Bancorp.

В същото време данните на IBM изпратиха смесени сигнали, като печалбата успя да отговори на очакванията, но не и приходите. Резултатите понижиха цената на акциите на компанията с над 6%.

Като цяло сезонът на отчетите се отличава с добър старт. От компаниите в състава на S&P 500, които са представили резултати досега, 89,8% са оправдали прогнозите си, съобщава FactSet.

Пониженията в сряда идват ден, след като основните индекси отчетоха най-добрия си ден от март насам, стимулирани от данните на компаниите. Във вторник Dow отчете скок от над 500 пункта благодарение на представянето на Goldman Sachs, Johnson & Johnson и UnitedHealth.

Междувременно от данните за строителната продукция в жилищния сектор стана ясно, че строителната продукция в жилищния сектор се понижава с 5,3% на месечна база през септември, което е под очакванията за спад с 4,5%. Разрешителните за строеж пък намаляват с 0,6% при консенсусната прогноза за ръст с 2,1%.

Във вечерните часове еврото поевтиня с 0,6% спрямо долара до 1,1505 долара.

Заради данните за нарастване на запасите от петрол в САЩ котировките на „черното злато“ тръгнаха надолу. Фючърсите върху американския суров петрол WTI с доставка през ноември отчитат спад в цената си с 2,71% до 69,97 долара за барел. Сортът Брент поевтинява с 1,49% до 80,20 долара за барел.

 

Източник: investor.bg