Индексът на репродукция на новия коронавирус в региона Бретан в

...
Индексът на репродукция на новия коронавирус в региона Бретан в
Коментари Харесай

Индексът на репродукция на Covid-19 нараства във френския регион Бретан

Индексът на репродукция на новия ковид в района Бретан в Западна Франция, който е известна туристическа дестинация, набъбна внезапно за по-малко от седмица, съгласно данни на държавното управление, представени от Ройтерс. Това е следващата индикация, че вирусът още веднъж набира мощ във Франция.

Френските управляващи през вчерашния ден форсираха проектите за въвеждане на наложително носене на маски на закрити публични места на фона на опасения за поява на нови огнища, изключително в региони на Западна и Южна Франция, които бяха релативно пощадени по време на пика на болестта сред март и май.

Според оповестени през днешния ден данни показателят на репродукция в Бретан е повишен от 0,92 до 2,62 сред 10 и 14 юли.

Числото е един от няколкото знака, които управляващите вземат поради, когато вземат решение дали да върнат по-строгите ограничавания след повдигането на карантината в страната през май.

Индекс на репродукция от 2,62 значи, че всеки инфектиран предава болестта приблизително на сред двама и трима души. За последователното въздържане на болестта е нужен показател под единица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР