Индексът на милиардерите, изчисляван от Bloomberg отчита, че в последната

...
Индексът на милиардерите, изчисляван от Bloomberg отчита, че в последната
Коментари Харесай

Кошмарни загубите за най-богатите хора в света заради COVID-19

Индексът на милиардерите, изчисляван от Bloomberg регистрира, че в последната седмица най-богатите 500 души на планетата са изгубили 444 милиарда $.

Това се случи, откакто вложителите започнаха под паника разпродажби на рисковите си активи в резултат на опасенията, че коронавирусът ще прерасне в пандемия и ще провокира криза на международната стопанска система.

Индексът Dow Jones Industrial Average регистрира спад от 12% в последните 5 дни, което е най-голямото намаляване от финансовата рецесия от 2008 година насам.

Днес към този момент 80% от милиардерите в топ 500 имат по-малки благосъстояния по отношение на началото на годината.

Най-голям спад за последните 5 работни дни се следи при тримата най-богати хора в света.

Основателите на Amazon и Microsoft Джеф Безос и Бил Гейтс към този момент имат 11.9 и 10 милиарда $ по-малки по отношение на седмица по-рано, до момента в който най-богатият европеец Бернард Арко намали своето положение с 9.1 милиарда $.

Основателят на Tesla Илон Мъск регистрира загуби от 9.1 милиарда $, откакто книжата на компанията бяха разпродадени през последните пет дни.

Той обаче е един от дребното, които са на плюс от началото на 2020 година, откакто има 36.3 милиарда $, или с 8.8 милиарда $ повече по отношение на края на предходната година.

Инвеститорът Уорън Бъфет също не бе подминат от суматохата на тържищата, като завърши седмицата с 8.8 милиарда $ по-беден по отношение на седмица по-рано.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР