Индексът на мениджърските поръчки в частния сектор (изключвайки петролната и

...
Индексът на мениджърските поръчки в частния сектор (изключвайки петролната и
Коментари Харесай

Страхът от рецесията достигна и до Обединените арабски емирства

Индексът на мениджърските поръчки в частния бранш (изключвайки петролната и газовата индустрия) на Обединените арабски емирства спадна до 50,3 пункта през ноември от 51,1 пункта месец по-рано, демонстрират данните на Markit. Това е най-ниската му стойност за последните повече от 10 години и демонстрира, че страховете от рецесията към този момент са достигнали и до втората най-голяма стопанска система в Близкия изток.

За финален път показателят е бил на толкоз ниско ниво през август 2009 година, а през предходната година той растеше, достигайки 55,8 пункта като пикова стойност, преди да стартира да се срутва през втората половина на 2019 година, напомня Zero Hedge.
 Страхът от криза ще удари продажбите по време на празниците
Страхът от криза ще удари продажбите по време на празниците

Въпреки отрицателните упования на търговците, онлайн продажбите въпреки всичко порастват през ноември на годишна основа

Новите мениджърски поръчки се свиват фрапантно през миналия месец, изгубвайки 2,1 пункта до 48,9 пункта. Това докара до намаление на цените на производителите, с цел да могат да привлекат повече поръчки. Според Markit, до тази обстановка са довели упованията на частния бранш за забавянето на локалната стопанска система и по-слабото търсене.

Индексът на мениджърските поръчки обаче не е единственото, което бележи намаляване през тази година. По-рано през 2019 година заетостта също стартира да спада, като през ноември темпът на повишаване на безработицата доближи най-високата си стойност от съвсем година.
 Пред международната стопанска система стои по-голям проблем от възможна криза
Пред международната стопанска система стои по-голям проблем от възможна криза

Предупреждението идва от Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Така слабостта, която се отрази на петролния бранш на Обединените арабски емирства преди пет години, към този момент се усеща и отвън водещия бранш на страната. А проблемите заплашват да обзет от ден на ден браншове в бъдеще. " Слабо представящият се пазар на недвижими парцели в страната може да докара до проблеми за банките при започване на 2020 година ", пишат от Zero Hedge.

" Ниското качество на активите също ще окаже напън върху тяхната рентабилност ", сподели пред Financial Times ръководителят на звеното за рейтинги на финансовите институции от Близкия изток във Fitch Редмънд Рамсдейл. Банковият бранш в страната към момента не се е възстановил изцяло от Голямата криза от 2008 година, а прогнозите са, че той може да понесе нов удар в идващите по-малко от 12 месеца.
 Икономиката на Индия също се насочва към криза
Икономиката на Индия също се насочва към криза

Производството в страната записва най-тежкия си спад от осем години насам

" Само като припомняне, банките в Обединените арабски емирства са отпуснали десетки милиарди долари заеми към дубайски държавни организации, огромна част от които падежират през 2021 година ", пишат от Zero Hedge. " Дубай сега минава през превръщане на пазара на недвижими парцели, което заплашва да изпрати отрицателни сигнали в бранша на целия континент. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР