Инактивираната китайска ваксина срещу COVID-19 може да се обнови за

...
Инактивираната китайска ваксина срещу COVID-19 може да се обнови за
Коментари Харесай

Заради новия щам Китай ще обнови ваксината си

Инактивираната китайска ваксина против COVID-19 може да се обнови за оправянето с новите разновидности на вируса за към два месеца, съобщи специалист от китайския Център за надзор и предварителна защита на болесттите пред Глобъл таймс.

Съществуват опасения, че разновидностите на новия ковид във Англия и Южна Африка могат да понижат успеваемостта на създадените през предходната година от международните фармацевтични компании ваксини.

„ Способността на китайската ваксина да помогне на тялото да генерира антитела остава съвсем постоянна при неутрализирането на новите разновидности на появилия се в Европа, Южна Америка и Съединени американски щати през първата половина на 2020 година вирус. Ефективността обаче леко отслабва при новите разновидности “, сподели Шао Имин, член на Консултативния комитет за разработка на ваксини на СЗО.

Той добави, че няма признаци за незабавно възобновяване на китайските ваксини сега, тъй като сегашните към момента оферират отбрана за елементарните хора.

Пет са имунизациите в света, които сега се употребяват необятно – две от Китай, две от Съединени американски щати и една от Англия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР