Ина МИХАЙЛОВАДни след правителствената акция срещу спекулата, държавната Ел Би

...
Ина МИХАЙЛОВАДни след правителствената акция срещу спекулата, държавната Ел Би
Коментари Харесай

Нещо куца!

Ина МИХАЙЛОВА
Дни след държавната акция против " спекулата ", държавната " Ел Би Булгарикум " разгласи, че смъква цените на сиренето и кашкавала с 30% (стр. 5). Преди овациите - обстоятелствата. 
Първо. Намалението е единствено за фирмените магазини, а не за цялата комерсиална мрежа. Става въпрос за 12 магазина в София и един във Видин (според уеб страницата на компанията). Второ. Държавата индиректно признава - всички крепко надуват цените. Не можем да се оправим, само че и препоръки не одобряваме. 
Защо цените на кашкавала на " Ел Би Булгарикум " бяха с 30% по-високи? Какво е обяснението на страната? Откъде е икономисано в този момент? Как за 30% по-малко пари ще получим същия първокласен артикул (приемаме, че понижението не е за сметка на качеството)?
Ако до момента е имало надценка от 30%, кой ще бъде осъден? Ако новата цена е под пазарната, не би трябвало ли отново някой да го отнесе? Защото цената може би не е действителна и ще съсипе частни производители. Което е груба интервенция на пазара от страна на страната. Това опит за дъмпинг ли е? Под себестойност ли ще продава държавната компания? Кой ще компенсира възможни загуби? Кой ще понесе отговорност?
Държавната компания очевидно ще се лиши от 30% облага от сиренето и кашкавала, които продава във фирмените магазини. Безспорно обаче тази облага ще се начислява от частниците. И по какъв начин страната се бори с високите цени? Нещо куца в пиар акцията против " спекулата ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР