Имуществото е за стотици милиони евроВластите на Крим, издирващи на

...
Имуществото е за стотици милиони евроВластите на Крим, издирващи на
Коментари Харесай

Крим иззе 700 обекта на украински олигарси

Имуществото е за стотици милиони евро
Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси, са национализирали към този момент близо 700 броя движимо и недвижимо имущество. Това заяви Владимир Константинов - ръководител на Държавния съвет на Крим, съобщи ТАСС.
“Национализацията на активи на украински олигарси би трябвало да стане сериозен източник на приходи за сегашната съветска република ”, уточни Константинов.

Обектите, станали благосъстоятелност на Крим, по предварителни оценки на локалните управляващи костват десетки милиарди рубли (стотици милиони евро). Константинов даде обещание тези средства да се употребяват по-специално за обществена поддръжка на съветските военни, сражаващи се в Украйна, за фамилиите им и за роднините на починалите.

Щом завърши оценката на национализираното имущество и то бъде препоръчано на търгове, “предприемачи от Крим или други съветски райони ще могат да го придобият и развиват за богатството на нашата страна и нашия народ ”, добави Константинов.

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов е наредил да бъдат национализирани и парцели и други активи на организации и лица, свързани с властта в Киев, в това число апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски в Ялта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР