Имущество на стойност над 310 милиона лева на Ветко и

...
Имущество на стойност над 310 милиона лева на Ветко и
Коментари Харесай

Налагат запор на имоти за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Имущество на стойност над 310 милиона лв. на Ветко и Маринела Арабаджиеви и още 9 юридически лица ще бъде запорирано по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Производството в Комисията е формирано във връзка получено съобщение от Специализирана прокуратура за присъединяване на лицата в проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения и изпиране на пари. Поисканите от Комисията обезпечителни ограничения на имуществото за над 310 милиона лв. са позволени, оповестиха от КПКОНПИ.

Двамата бяха задържани по обвиняване в водачество и присъединяване в проведена незаконна група, след няколкомесечно търсене във ваканционен парцел на Георги Семерджиев -Жоро Шопа в Испания. Те отхвърлиха непринудено да се завърнат в България и се наложи да бъдат екстрадирани наложително. Ветко Арабаджиев продължава да е в следствения арест, до момента в който брачната половинка му Маринела бе пусната под домакински арест неотдавна поради влошено здравословно положение. Впоследствие обаче Апелативният съд анулира решението за освобождението ù от следствения арест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР