Имуществена санкция в размер на 1400 лв. ще трябва да

...
Имуществена санкция в размер на 1400 лв. ще трябва да
Коментари Харесай

Глобиха супермаркет във Варна, изхвърлил обелки от портокали в общите контейнери

Имуществена глоба в размер на 1400 лева ще би трябвало да заплати супермаркет " CBA-Чайка " на ул. " Никола Вапцаров " във Варна, по тази причина че е изхвърлил 10 кг обелки от портокали в контейнерите за смесени битови боклуци, макар съществуването на построена система за разделно събиране на биоотпадъци. Това излиза наяве от решение на Районния съд в морската столица от 11-и ноември тази година, формирано по тъжба на акционерното сдружение против заповед на зам.-кмета на Община Варна, научи Moreto.net.

Жалбоподателят оспорва наказателното разпореждане като го намира за погрешно и незаконосъобразно.

Проверката за съблюдаване на Наредбата за ръководство на отпадъците е била осъществена на 31.01.19 година от двама инспектори от " Екологичен надзор " в дирекция " УСКОР " към Община Варна. Тъй като количеството на биоотпадъците било солидно, специалистите решили, че е малко евентуално да са изхвърлени от едно домакинство и решили да ревизират комерсиалния обект, който се намирал в непосредствена непосредственост. След извършен диалог със чиновниците и шефа на супермаркета, които признали, че обелките от портокали са изхвърлени след производството на фрешове, е бил формиран Акт.

От взетите показания на инспекторите и приложения снимков материал, съдът признава, че сдружението е нарушило Наредбата за ръководство на отпадъците и удостоверява наказателното разпореждане на зам.-кмета на Община Варна за имуществена глоба в размер на 1400 лева /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР