Имунната система е сложен механизъм, чиято задача е да ни

...
Имунната система е сложен механизъм, чиято задача е да ни
Коментари Харесай

Мощни комбинации от билки за здрав имунитет

Имунната система е комплициран механизъм, чиято задача е да ни защищава от зловредните микроорганизми към нас. Нашият щит против заболяванията обаче има потребност от поддръжка, с цел да ни държи здрави през цялото година.

Правилното поддържане на имунитета е непрекъсната нужда. Природата е в услуга на тази потребност. Билките са естественото знамение, което поддържа и подтиква сполучливо имунитета. Кои от тях са изключително мощни и ефикасни за повишение на съпротивителните сили на организма?

Това са билки, които сами по себе си са мощни, а в композиция с други стават мощно средство за стоманен имунитет. Нека споменем някои комбинации от билки за здрав имунитет:

Ехинацея

Съдържанието на голям брой потребни субстанции в билката като феноли, инулин, антиоксиданти, флавоноиди, фенолни съединения и други я вършат мощен противник на заболяванията с антибактериално и противогрипно деяние. Тя е първото лекарство, към което посягаме при прояви на простуда. Добра предварителна защита е също против хремата и кашлицата.

Тя може да съкрати на половина времето за изцеление, в случай че се комбинира с други естествени средства. Една от най-известните комбинации на ехинацеята е с прополиса, именуван още клеева смес. Съчетанието с билката котешки нокът пък я прави толкоз мощна, че може да се употребява при ХИВ. Други доста мощни имуностимулиращи естествени средства като джинджифила и чесъна са добра концепция за тандем за ехинацеята при простуди.

Женшен

 женшен за имунитета

Коренът на живота, както още назовават женшенът, е необикновен източник на витамини С и група В, а също и на микроелементи - фосфор, манган, желязо, пектин, захари, танини, алкалоиди, смоли, фитостерини и други.

Женшенът постоянно се комбинира с пчелно млечице, с цел да се ускори резултатът му. Друга известна композиция за стимулиране на имунитета на женшен е с билката гинко билоба за подкрепяне на паметта и концентрацията.

Лайка

Това е най-известната билка с противовъзпалително и имуностимулиращо деяние и най-широко налична за всеки. Тя е в положение на унищожи бактерии, гъбички и вируси, попаднали в тялото като го подкрепя да създава повече бели кръвни кафези.

Тя се комбинира чудесно с живовляка при остри етапи на възпалителните процеси. Комбинацията с лавандула, изключително когато става въпрос за етеричните масла, е с доста мощно деяние.

Принципно билките се комбинират, с цел да се ускори настрана резултата на всяка от тях или да се добави още една допустима изгода към наличните от една съществена билка. Повечето билки в природата са имуностимулатори, по тази причина комбинирането им постоянно ускорява стимулацията на имунната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР