Имунизираните срещу коронавируса у нас вече са 16 161 души.

...
Имунизираните срещу коронавируса у нас вече са 16 161 души.
Коментари Харесай

Очакваме 2400 дози от ваксината на "Модерна" утре

Имунизираните против ковид у нас към този момент са 16 161 души. Това стана ясно на заседание на премира Бойко Борисов с министри и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб.

Утре, 13 януари, страната ни чака първата доставка от втората позволена за приложимост ваксина на компанията „ Модерна “.

„ Количеството, което ще дойде, е 2400 дози, като доставката се прави по едно и също време във всички европейски страни “, сподели на среща при премиера Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от имунизацията на „ Пфайзер " и „ Бионтех “, следват още към 4000 дози на 25 януари още веднъж на „ Модерна “, а на 2 февруари - 35 000 дози на „ Пфайзер " и „ Бионтех “.

„ Колкото се може по-бързо повече хора да се имунизират на първата линия, с изключение на докторите и учителите. Създайте прецизен и непоколебим график, както и оптимално добра организация за слагането на имунизациите. Случаи като този в Сандански повече да не се повтарят “, сподели Борисов.

С идването на разнообразни партиди на имунизациите против COVID-19 по друго време се дава опция за потреблението на целия капацитет на системата, акцентира министър председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР