Имунизираните с първа доза от ваксините срещу COVID-19 деца на

...
Имунизираните с първа доза от ваксините срещу COVID-19 деца на
Коментари Харесай

МЗ: Повече от 12 000 деца на възраст над 12 години са със завършена ваксинация

Имунизираните с първа доза от имунизациите против COVID-19 деца на възраст сред 12 - 17 години у нас са 16 195. Със приключена имунизация са 12 136. Това излиза наяве от известие на Министерството на здравеопазването.

У нас децата над 12-годишна възраст могат да бъдат имунизирани против COVID-19 с препаратите на Pfizer/BioNTech и Moderna. Необходимо е единият от родителите да попълни формуляра за осведомено единодушие.

Родителите на деца, навършили 12 година, би трябвало да знаят, че имунизирането срещу коронавирусната зараза не замества ваксинопрофилактика във връзка с другите инфекциозни болести. Следете имунизационния календар на детето, за бъде то защитено от други ваксинопредотвратими вируси и бактерии, приканват от Министерство на здравеопазването.

Както при децата, по този начин и при възрастните, признаците на COVID-19 са сходни с тези при сезонния грип и настинката, напомнят от здравното министерство.

Не е належащо майките с открита коронавирусната зараза да стопират кърменето на детето – посредством кърмата детето не може да се болести с COVID-19. Достатъчно е при кърмене майката да съблюдава общите ограничения за носене на маска, миене на ръцете и стерилизация, показва от министерството.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР