Имунитетът към новия коронавирус изглежда се задържа само в продължение

...
Имунитетът към новия коронавирус изглежда се задържа само в продължение
Коментари Харесай

Имунитетът срещу коронавируса може да се окаже твърде кратък - само 6 месеца

Имунитетът към новия ковид наподобява се задържа единствено в продължение на 6 месеца, сочи изследване на университета в Амстердам, оповестява в сряда Дойче веле.

Там са изследвали антителата в организмите на 10 мъже над 35-годишна възраст, които са прекарали заболяване от четирите типа коронавируси, в това число и от Sars-CoV-2.

Анализите са били правени на всеки три и шест месеца. Учените разкрили, че " продължителността на защитния имунитет е стряскащо къса ". Установено било също, че още след шестия месец броят на антителата понижава коренно, а броят на нови инфекции мощно нараства.

Учените настояват, че другите типове коронавируси нямат доста общи черти между тях, като се изключат признаците, присъщи за настинки, които те провокират.

Същественото в новите заключения обаче е това, че прекараните болести от всички типове коронавируси очевидно основават имунитет за доста малко време, след което броят на антителата коренно спада. Предполага се, че когато Sars-CoV-2 се развие като сезонен грипен вирус, основаният към него имунитет ще бъде също по този начин къс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР