Импулсивните покупки водят до факта, че някои от закупените продукти

...
Импулсивните покупки водят до факта, че някои от закупените продукти
Коментари Харесай

Как да спестите пари, при покупка на хранителни стоки

Импулсивните покупки водят до обстоятелството, че някои от закупените артикули по-късно просто се изхвърлят и това мощно подкопава бюджета.

Приблизително 20% от храната, закупена от магазини за хранителни артикули, в никакъв случай не попада на масата ни за хранене, което значи, че някои от покупките се изхвърлят в кофата за отпадък. Ендокринологът Анна Кривошиева приказва за това какви фактори способстват за пазаруването на ненужна храна.
 7-те храни, които НЕ би трябвало да съхраняваме в хладилника 7-те храни, които НЕ би трябвало да съхраняваме в хладилника
Свикнали сме да възприемаме хладилниците като средство, което може да удължи живота на питателните артикули. И това, несъмнено, е до...

Какво стои зад импулсивната покупка

" Печеливши " предложения и промоции. На пръв взор промоции като „ два продукта на цената на един “ наподобява икономисват бюджета, само че го подкопават. Най -вероятно няма да имате време да употребявате двойно количество артикули заради идния период на валидност, тъй че видимо печеливша покупка ще се озове в кофата за отпадък.

Полуготовите храни, закуски, питейни заведения, крутони и чипс също не предвещават нищо положително за вас и вашия бюджет. Изглежда, че купувайки подготвени артикули, вие освен ще улесните живота си (в случай, че някой ден не сте в въодушевление да готвите), само че и ще спестите от артикули, които могат да станат съставки в ястията. Това мнение обаче също е неправилно. Диетологът споделя, че висококалоричните храни по-често седят в хладилника до периода на валидност.

Друга съмнителна покупка са редки подправки, сосове и кисели зеленчуци. Такива артикули ще ви трябват единствено един път и по-късно те ще съберат прахуляк по кухненските лавици и ще чакат в кутиите.
 10 храни, които ще стопят непотребните мазнини 10 храни, които ще стопят непотребните мазнини
Някои хора са в непрекъсната битка с килограмите. Въпреки всички опити, те не съумяват да се оттърват от непотребните мазнини. Храненето е най...

Закупени на едро или в количество. Едва ли някои от тези артикули в миналото ще ви бъдат потребни и в случай че имате потребност от тях, тогава това няма да е първата прохлада.

Като цяло храната се скапва освен заради погрешно предпазване, само че и заради неправилна оценка на нейните потребности. Идваме в магазина „ гладни “, тъй че ни се коства, че доста артикули ще намерят приложение в кухнята.

Как можете да станете по-рационални?

Планирайте храненията си, направете лист за извършване на покупки. Тези способи ще понижат риска от погрешно обмисляне на вашите потребности. Опитайте се да съставите меню от ястията, които бихте желали да сготвите, и чак тогава отидете в магазина. Това ще ви помогне да определите кои съставки са ви нужни и, несъмнено, можете да намалите разноските си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР