Имплантологията представлява един от най-иновативните лечебни методи в съвременната дентална

...
Имплантологията представлява един от най-иновативните лечебни методи в съвременната дентална
Коментари Харесай

Неподозираните предимства на лечението със зъбни импланти

Имплантологията съставлява един от най-иновативните лечебни способи в актуалната дентална медицина. Поставянето на зъбни импланти се трансформира във все по-предпочитана опция за красива и здрава усмивка. Комплексният темперамент на процедурата постанова присъединяване на разнообразни експерти от сферата на стоматологията, рентгенологията и зъботехниката. Всичко това ни дава мотив да възприемаме лекуването като доста по-оптимален вид от останалите вероятни интервенции и лечения. В реалност, имплантологията е опция на слагането на протеза или мост при положение на изчезнали зъби.
Значителна част от експертите по слагане на са на мнение, че процедурата е не просто ефикасна, надеждна и естетически издържана, само че и с голям брой преимущества, които зъбният мост или протезата не могат да обезпечат. Нека разясним част от тези неподозирани преимущества, които, апропо, биха разсеяли и огромна част от подозренията или неяснотите ви във връзка имплантологията като все по-популярен лековит способ в стоматологията.
Имплантите реализират най-хубавия вероятен козметичен резултат. Те са проектирани по този начин, че да заместят изчезналия зъб освен във функционално, само че и в естетично отношение. Имплантът наподобява и се усеща като същински зъб, усърдно построен по модела на прилежащите зъби. Нещо повече – имплантологията е щадяща за прилежащите зъби. При слагането на мост наложително прилежащите зъби се изпиляват, което нарушава и структурата, и здравината им. С импланти прилежащите зъби се резервират в своята целокупност и са изцяло предпазени. Имплантологията не влиза в спор с фонетиката. Според статистиката, близо 43% от хората с протези страдат от съществени говорни нарушавания през първите шест месеца след слагането им. Около 5% не съумява да преодолеят тези фонетични нарушавания. Възстановяват дъвкателната дарба. Имплантите – още веднъж спрямо протезите – разрешават оптимално мелене на всевъзможен вид храни в устната празнина. По този метод се заобикалят бъдещи проблеми с венците, както и нарушавания в храносмилателния тракт. След слагането на имплант дъвченето е изцяло свободно и без никакъв дискомфорт. Доказано е, че зъбният имплант спомага и за опазване на челюстната кост, заради функционалното ангажиране в дадения сектор, а това подкрепя и съхраняването на лицевата форма. При протезите и мостовете това е невероятно. Зъбният имплант като инвестиция. Много хора не знаят, че прекрасен мост от три зъба коства колкото имплант и корона. Факт е, че слагането на зъбни импланти ще ви коства повече от разновидността с протеза. Ако погледнем на имплантологията обаче като на инвестиция, елементарно ще проличи, че тя е по-ефективна и дълготрайна. С вярната хигиена и поддръжка (а те следват стандартите за качествени и навремени грижи за устната празнина изобщо) зъбният имплант може да издържи десетилетия. Процедурата не е съпроводена с болежка. Битува мит, че слагането на допуска съществуването на дискфомфорт след лекуването, само че най-много на мощна болежка по време на самата намеса. Поради съществуването на хирургична част в процедурата пациентите постоянно се тормозят да се подложат на нея. Истината обаче е, че слагането на имплант е обвързвано с най-малък дискомфорт, а възстановителният развой е бърз и с минимални или никакви неприятни чувства. Имплантологията е същинска гражданска война за актуалната стоматология най-много заради неповторимия си изящен и дългогодишен резултат, загърбването на остарели инвазивни способи, съпроводени с болежка и отрицателни странични резултати. А най-хубавото е, че самата процедура трае приблизително половин час. Когато имплантите са сложени вярно, а употребяваните материали за изработването им са качествени, ще се живеете с ослепителна холивудска усмивка години наред – със самочувствие и със непокътнати вкусови чувства!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР