Импийчмънтът срещу американския президент Доналд Тръмп е само шум. Днес

...
Импийчмънтът срещу американския президент Доналд Тръмп е само шум. Днес
Коментари Харесай

Помпео: Импийчмънтът е само шум

Импийчмънтът против американския президент Доналд Тръмп е единствено звук. Днес ще има звук. Останалата седмица ще има звук. Така държавният секретар Майк Помпео разяснява хода на следствието против президента за интервенция в Украйна.

Разследването продължава и в него ще включат още разпити на хора от Държавния департамент - някогашни и сегашни.

Очаква се идната седмица да свидетелства Курт Волкер, някогашният специфичен делегат в Украйна, както и няколко други чиновници от Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Казах на екипа да се концентрира. - сподели Помпео, като настоя, че има по-важни каузи и демократите слагат Америка в риск.

Зает съм, с цел да виждам скучните чувания по импийчмънта. Това е лов на вещици, една машинация. Аз работя за хората, до момента в който се вършат опити, с цел да бъда спрян. Това съобщи самият Тръмп.

Той се присмя на метода, по който е било извършено общественото чуване и атакува съперника си сенатор Адам Шиф, че не е умее да задава въпроси.

Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам също назова чуването " скучно ".

" Това чуване е освен скучно, а е колосална загуба на време и пари на данъкоплатците ", написа тя в Twitter.

Тя " предложи " на Конгреса да се занимава с по-важни каузи.

Припомняме, че Тръмп твърди, че не е нарушил закона при диалога си със Зеленски, описвайки телефонното позвъняване като " съвършено ". Американският водач сподели, че е изискал от Украйна да проверява корупцията и че мненията му нямат нищо общо с политиката.

Серията чувания на хора от екипа му (при закрити врата и публични) досега обаче демонстрират, че напън е имало.

Топ дипломатът на Съединени американски щати в Украйна Уилям Тейлър през вчерашния ден съобщи, че посланикът на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Съндланд е споделил пред член на екипа му през юли, че президентът Доналд Тръмп го е грижа повече за следствие против някогашния вицепрезидент Джо Байдън от Украйна.

Според Тейлър диалогът се е провел на 26 юли, ден след телефонен диалог сред Тръмп и украинския водач Владимир Зеленски, по време на който американският водач е повдигнал тематиката да се проверява интервенция на изборите през 2016 година и фамилията на Байдън. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР