Имперският руски балет включи България в световното си турне за

...
Имперският руски балет включи България в световното си турне за
Коментари Харесай

Имперският руски балет включи България в световното си турне

Имперският съветски балет включи България в международното си турне за четвъртвековния си празник, който трупата, основана от Мая Плисецкая, празнува тази година.

С постановката „ Лебедово езеро " съветските актьори ще се показват в летния оперен фестивал „ Сцена на вековете " в крепостта „ Царевец " във Велико Търново. Българското национално радио е медиен сътрудник на събитието.

След Бразилия и Китай и преди Гърция, Италия и Нова Зеландия артистите от Имперския съветски балет ще танцуват в крепостта „ Царевец " на 13 юли.

За постановката на „ Лебедово езеро " идват 45 балерини и балетисти, които за 2 часа ще сменят 180 костюма.

Ролята на белия и черния лебед ще бъдат изпълнени от една балерина - звездата на съветския балет Лина Шевельова, описа основният живописен началник на трупата Гедиминас Таранда:

" Тя е като кристална ваза, която цялата сияе от вътрешната страна. Когато тя излиза в ролята на белия лебед, всички замират ".

Балетът „ Лебедово езеро " има драматичен и благополучен край. За гостуването си на фестивала „ Сцена на вековете " Имперският съветски балет е избрал позитивния край с щастливата развръзка на любовната история.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР