Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива, рискувайки 1000

...
Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива, рискувайки 1000
Коментари Харесай

Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срива

Империята от заведения за хранене на Джейми Оливър се срутва, рискувайки 1000 работни места. KPMG са назначени и влизат в компанията и 23-те италиански магазина на Джейми, както и заведенията за хранене Fifteen и Barbecoa, оповестява " Гардиън ".

" Аз съм надълбоко тъжен от този резултат и бих желал да благодаря на всички чиновници и на нашите снабдители, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес повече от десетилетие. Оценявам какъв брой мъчно е това за всички наранени ", разяснява Оливър.

" Бих желал да благодаря и на всички клиенти, които ни харесаха и поддържаха през последното десетилетие и беше същинско наслаждение да ви обслужваме ", добавя той.

Групата търси купувачи през последните месеци, откакто Оливър реши да я продаде на фона на мощната конкуренция, която включва вериги като Carluccio, Byron Burger и Gourmet Burger Kitchen.

Одитът идва, откакто продажбите на италианския ресторант " Джейми " потъна с близо 11% през предходната година до 101 млн. паунда, като бяха затворени 12 ресторанта и съкратени 600 чиновници.

Веригата е избавена от банкрут в последната минута с 13 милиона паунда от Оливър, част от съвсем 17 милиона паунда ново финансиране, предопределено да поддържа заведенията за хранене на повърхността.

Оливър получи своя огромен пробив, когато гостуващ ефирен екип го вижда, до момента в който той е работил в River Cafe в Хамърсмит през 1997 година, което води и до неговото лично шоу The Naked Chef. Оттогава той построи телевизионна, издателска и ресторантьорска империя, която има своите възходи и падения.

През 2015 година Оливър затвори последния клон на Recipease, неговата верига от кухненски магазини, последният от четирите му английски ресторанта Union Jacks си отиде по същия метод две години по-късно. През октомври 2017 година неговото списание за храни " Джейми ", престана да излиза след съвсем 10 години.

Миналата година бизнес империята се срина до загуба от близо 20 млн. паунда. KPMG отхвърля да разяснява. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР