Имотният сегмент, в който най-ясно се виждат негативните последствия свързани

...
Имотният сегмент, в който най-ясно се виждат негативните последствия свързани
Коментари Харесай

Проблемът се задълбочава

Имотният сегмент, в който най-ясно се виждат отрицателните последици свързани с пандемията от ковид, са офисите и комерсиалните центрове. Тези два типа здания продължиха да работят по време на изключителното състояние, само че със доста сведен състав. Особеното при този вид здания е, че без значение от броя на работещите в тях офиси, респективно магазини, има високи разноски за общи елементи, защото част от вътрешната инфраструктура би трябвало да работи на цялостни обороти, без значение от броя на работещите офиси или магазини.

Част от комерсиалните центрове желаят от наемателите да им бъде платена рентата за интервала 13 март-17 май, когато действаше изключителното състояние и работеха единствено банковите клонове и супермакетите в моловете. В писмо та Българската ритейл асоциация до притежателите на търговски центрове, също по този начин се желае от последните с изключение на да бъде банален наема на търговците, сервизната такса да бъде закрепена и тя да е 1 EUR/кв.м за интервала на изключително състояние.

Според търговците, би трябвало да бъде променено и ценообразуването на рентата. Доводът им за това искане е, че след „ мъртвия” интервал от 13 март до 13 май, възобновяване до предкризисния интервал ще трае най-малко 2 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР