Имотният пазар се съживява. След пандемията от коронавируса, все повече

...
Имотният пазар се съживява. След пандемията от коронавируса, все повече
Коментари Харесай

Имотният пазар се съживява, търсят се къщи около големите градове

Имотният пазар се съживява . След пандемията от ковид, от ден на ден се търсят къщи към огромните градове. Това изясни в предаването Александър Бочев, заместник-председател на Национално съдружие „ Недвижими парцели ”.

„ През тези 2 месеца в съвсем цялостна изолираност някой като че ли беше натиснал копчето „ Пауза ” на имотния пазар. Да, случваха се покупко-продажби, случваха се остарели покупко-продажби. Но от май месец насам имаме много съществено възкръсване на имотния пазар, най-много в жилищния бранш ”, изясни Бочев.

Той добави, че няма съществени промени в цените. „ Усеща се дребен спад на наемите, най-много в централната градска част на София. Това се дължи най-много на обстоятелството, че много парцели, които бяха оповестени за краткосрочно отдаване чартърен, останаха празни за 2-3 месеца. Техните притежатели желаят да ги запълнят и ги извадиха на пазара на дълготрайните наеми ” , разясни Бочев.  

„ Хората търсят къщи, към огромните градове, на разстояние до 40-50 км. Има още наклонност за закупуване на ваканционни парцели. Тази изолираност от към 2 месеца повлия. Смятам, че ще бъде тренд на пазара за дълъг интервал от време ”, сподели Бочев.

Той чака оттук насетне хората да са по-предпазливи при пазаруването на парцели на зелено. " Банките позатегнаха малко условията за самоучастието. В момента би трябвало да се настроите да имате най-малко 15-20% самоучастие, с цел да закупите парцел.

Вероятно наклонността ще бъде тези парцели да бъдат финансирани след приемането на акт 14 ”, съобщи още специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР