Имотните ми сделки са декларирани по законов ред, нямам какво

...
Имотните ми сделки са декларирани по законов ред, нямам какво
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Имотните ми сделки са декларирани по законов ред. Нямам какво да крия!

Имотните ми покупко-продажби са декларирани по законов ред, нямам какво да укривам. Това се споделя в позиция на основния прокурор Сотир Цацаров, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България, представен от Блиц.
 

„ На 19 май 2019 година вечерта, уеб сайтът „ Биволъ “ разгласява публикация със заглавие „ Апартаментгейт: След затварянето на имотния указател, името на Цацаров изчезна от скандална договорка. Цацарови – постоянни клиенти на парцели от съучастник на „ Мултак № 1 “ в Пловдив “. Според изложените изказвания, във връзка осъществено през 2007 година от комерсиално сдружение подаяние на фамилията ми с неподвижен парцел (апартамент в гр. Пловдив), в края на 2012 година имотният указател е бил сменен със задна дата, като договорката била „ преформатирана на покупко-продажба “. Това се случило и в този момент, откакто на 19 май 2019 година имотният указател бил „ затворен “ за повече от 36 часа и по този начин информацията за тази договорка – подаяние „ изчезнала “, показва Цацаров.
 
„ Твърди се също, че за нея, макар мои изказвания по медиите, не са били показани никакви достоверни документи, като „ по тъмна доба вписването беше променено от „ Дарение “ на „ Покупко-продажба “, споделя още основният прокурор. По думите му следват още изказвания по отношение на покупко-продажби с недвижими парцели и продавачите им, като притежателят на строителна компания продавач е показан като съучастник на „ Мултак №1 в Пловдив “.
 
„ Според „ Биволъ “, всичко това припомня за сходни покупко-продажби на властимащи в този момент, след разкритията, наречени „ Апартаментгейт “. Още през днешния ден сутринта, „ новината “ бе публикувана в народен ефир от Христо Иванов, ръководител на политическа партия „ Да България! “ и някогашен министър на правораздаването, при присъединяване му в утринен блок – че по известие на „ Биволъ “, от партидата ми в имотния указател „ е изчезнала една имотна договорка “, съобщи Цацаров.
 
„ Неистината за въпросното подаяние е публикувана в детайли за първи път още веднъж от уеб страницата „ Биволъ “ на 26 ноември 2012 година, по време на процедурата по желание на основен прокурор, провеждана тогава. Различно бе единствено заглавието: „ Фирма дарила Цацарови с апартамент в Пловдив? “, другояче твърдяното и задачата, с която това се прави бяха изцяло идентични с тези в този момент. В хода на процедурата по желание, завършила през декември 2012 година, Етичната комисия на Висш съдебен съвет извърши инспекция на медийните изявления с подобен предмет, касаещи както тази, по този начин и други имотни покупко-продажби, отразени в този момент още веднъж от „ Биволъ “.
 
За потребностите на тази инспекция, показах подробни писмени мнения (на 26 ноември 2012 година и на 07 декември 2012 г.), съпроводени с нужните документи, измежду които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от сдружението – продавач и други Етичната комисия не откри нарушавания. Въпроси, свързани с изявленията на „ Биволъ “ и на други медии в тази тенденция ми бяха поставяни и при откритите чувания в комисията, а и по време на избора, излъчен директно по националната телевизия. Така още в края на 2012 година стана ясно, че фамилията ми не е надарено, а е закупило апартамент в гр. Пловдив, със застроена повърхност от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лева Отговор получиха и всички други изказвания, „ припомняни “ в този момент от „ Биволъ “, показва основният прокурор.
 
„ Готов съм да дава още веднъж за обществен достъп документи (нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на парцела и др.), показани от мен и за потребностите на инспекцията във Висш съдебен съвет още през ноември 2012 година, по предния сигнал на „ Биволъ “ преди 7 година Готов съм да показва и спомагателни такива, тъй като нямам какво да укривам. Всички имотни покупко-продажби са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни заявления са посочени действителните цени на придобиването им ", споделя още Цацаров.
 
„ За мен са ясни както задачите, по този начин и сценаристите на тези изявления. Статията от 19 май 2019 година няма създател, с изключение на безадресното „ Биволъ “. Така единственото неразбираемо и завалено от мен е неналичието на героизъм от страна на нейния автентичен създател да застане с името си зад това, което е написал ", се показва още в позицията на Цацаров.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР