Имотната мафия опитва да се добере до парцел в Овча

...
Имотната мафия опитва да се добере до парцел в Овча
Коментари Харесай

Кметът на Овча купел: Имотната мафия опитва да отградне парцел, предвиден за парк Кукуряк - Общество

Имотната мафия пробва да се добере до имот в Овча купел, част от терена, очакван за дълго чакания парк Кукуряк. За земята от 7 дка се води правосъдно дело. 

Това сигнализира районният кмет Ангел Стефанов на страницата си във фейсбук. По думите му към имота има искания кравар, който твърди, че е придобил земята по отминалост. 

Район „ Овча купел “ има акт за общинска благосъстоятелност на този имот и несъмнено, отказахме да признаем тази рекламация за благосъстоятелност. По проблема към този момент втора година се води дело. 

Явно и други кланове в имотната мафия не спят и демонстрират жив интерес към тази апетитна земя. Преди няколко дни научихме, че въпросният терен е разгласен за обществена обмен от ЧСИ (частен правосъден изпълнител), изяснява Стефанов. Имената на хората, оповестени там като притежатели и ищци нямат нищо общо с хората, забъркани в гореописаното правосъдно дело. Нотариалният акт на следващите кандидати не е вписан в Агенция по вписванията, парцелът не е заявен в данъчната работа, само че пък необяснимо има данъчна оценка. 

От региона са подали несъгласие до съда с настояване обществената обмен да бъде спряна неотложно. " Сезирали сме прокуратурата за осъществяване на инспекция на всички документи, съпътстващи обявлението за обмен и забърканите лица, прецизира кметът на Овча купел. 

Той приканва всички " институции, имащи отношение по случая за незабавни и съответни реакции, включително търсене на наказателна отговорност на забърканите лица ".

" Противопоставям се изрично на всевъзможни опити за бойкот и разстройване на реализацията на парка. Ще пазя безкомпромисно всеки квадратен сантиметър общинска земя и ще се боря против всеки, който си мисли, че може да присвоява общинска благосъстоятелност безнаказано. Ще упорствам всички правоохранителни институции да си правят съзнателно работата и да защитят публичния интерес, както и ще оповестявам обществено за пробойните в работата им ", декларира Ангел Стефанов. 

В момента тече процедура за правене на нов Подробен устройствен план за парка. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР