Имоти за над един милион лева изважда за продажба община

...
Имоти за над един милион лева изважда за продажба община
Коментари Харесай

Разпродават общински имоти за над 1 млн. лева в Пловдив

Имоти за над един милион лв. изважда за продажба община Пловдив, с цел да попълни градския бюджет.  Сделките ще тръгнат, откакто Общинският съвет гласоподава на сесията в четвъртък  предложенията на отрасловия зам.-кмет инж. Димитър Кацарски, съобщи Пик.

Най-атрактивният парцел, който се поставя на тезгяха, е двуетажна къща в суперцентъра на Пловдив, която се намира на ул. „ Велико Търново ” 2, до Военния клуб и против Цар -Симеоновата градина, оповестява " Марица ". Сградата е на два етажа с две независими жилища и с опция да се надстрои с още един етаж. Стартовата цена на търга е избрана в размер на 242 000 лв., само че съветниците могат да вдигнат летвата още по-високо. 

Скъп парцел ще се търгува и на ул. „ Ген. Данаил Николаев ” 102. Той е с повърхност 203 кв. метра и начална цена 168 400 лв. без Данък добавена стойност. Данъчната оценка е единствено 11 875 лв.. 

Няколко общински жилището ще се продават без търг непосредствено на техните наематели. За жилище в блок на бул. „ България ” 226 с повърхност 55 кв. метра общината желае 48 700 лв.. 

На очевиден търг ще бъдат спазарени три терена на Пещерско шосе, които попадат в новия квартал „ Христо Смирненски IV ”. Те са предопределени за жилищно и публично застрояване. Началната цена, избрана от лицензиран оценител за 658 кв. метра, е 168 300 лв. при данъчната оценка 28 753 лв., за 769 кв. метра - 174 500 лв., за 751 квадрата - 171 400 лв.. 

Масовата ликвидация на терени и здания евентуално ще провокира остри реплики от опозицията в локалния парламент. Съветници нееднократно са упреквали администрацията, че с парите от покупко-продажбите се стреми да си върже бюджета, само че оставя града без парцели за многоетажни паркинги, нови детски градини и учебни заведения предвид на това, че е извънредно време в образователните заведения да се вкарва едносменен режим. За тази цел ще са нужни нови здания.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР