Имоти от фирма, близка до Цветан Василев, са напазарували роднини

...
Имоти от фирма, близка до Цветан Василев, са напазарували роднини
Коментари Харесай

Роднини на братя Илиеви пазаруват от Цветан Василев

 Имоти от компания, близка до Цветан Василев, са напазарували родственици на висаджиите Васил и Георги Илиеви, сподели инспекция на " България Днес ". Самата договорка е осъществена през есента на предходната година. Продавач е компания " Пирин голф пропъртиз ". След банкрута на Корпоративна комерсиална банка и бягството на боса й Цветан Василев стана ясно, че сдружението е част от обръча към боса.

Според изказвания на прокуратурата и медийни изявления посредством заеми към десетки кухи компании Василев съумява да източи над 3 милиарда лв. от банката. Повечето от тях са регистрирани на осем адреса в София, сподели следствие на в. " Монитор ", в което се цитира информация от прокуратурата. На един от тях столичната ул. " Хубча " 8 като свое седалище е показала и " Пирин голф пропъртиз ". След банкрута на КТБ през 2014 година излиза наяве, че сдружението има получени заеми да над 4 млн. лв. от банката наред с милионите неплатени налози. В подмяна е заложило имоти с повърхност към 9 декара.

Терените са купени от компания " Дарос енерджи ". Фирмата покупател съгласно хора от подземния свят се сочи за близка до някогашната формация ВИС-2. Нейни шефове от основаването й са братовчедите на създателите на групировката Йордан и Росен Илиеви, като след това първият е сменен от сина си Кирил. Висаджийските родственици са и акционери в сдружението посредством други свои компании.

Според източници от подземния свят двамата братовчеди наследяват голяма част от легалния бизнес на починалите Васил и Георги Илиеви. Като главен състезател се сочи първият им братовчед Йордан Илиев. Йордан по специалност е доктор, само че по този начин и не прави кариера по специалността. Веднага след основаването на ВИС-2 той става един от най-близките хора на босовете и поема ръководството на компаниите им, излиза наяве от медийни изявления през годините. Йордан Илиев през годините е в управата на компании за сметосъбиране, чиято благосъстоятелност е свързвана с висаджии. Освен боклука компаниите, ръководени от братовчеда, печелят и други апетитни поръчки от Столичната община. От доставка на рейсове, през строителство до обслужване на линии от градския превоз.

След разстрела на Георги Илиев позициите на групировката в Столичната община са поразклатени. Това кара висаджиите да търсят други други възможности. По съвет на финансисти една от определените области е енергетиката.

За негативно време компании на братовчеда Илиев или членове на фамилията му се снабдяват с няколко водноелектрически централи. Чрез друго сдружение той се снабдява с няколко водноелектрически централи. Отделно компанията, купила земите от КТБ " Дарос енерджи ", съветва или построява слънчеви и вятърни централи в разнообразни точки на страната.

Солиден бизнес завъртя и зетят на братя Илиеви. Сестрата на висаджиите Мариана и брачният партньор й Емил Котев вложиха в алкохолна търговия и произвеждане на вино. Фирмата им от години посредничи сред локални производители и винзавод при изкупуването на гроздето. Отделно сдружението спомага за търговия с месо, мляко и сирене, създадени от дребни фамилни ферми. Според проектите сестрата на висаджиите и брачният партньор им ще отворят и няколко лични магазина, изясняват хора от родния им Кюстендил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР