Имоти, които са били конфискувани от италианската мафия, ще бъдат

...
Имоти, които са били конфискувани от италианската мафия, ще бъдат
Коментари Харесай

Италия настанява бежанци в имоти, отнети от мафията

Имоти, които са били иззети от италианската мафия, ще бъдат употребявани за настаняване на украински бежанци. За това оповестиха от министерството на вътрешните работи на Италия. Новината пристигна на фона на възходящия брой бежанци, които влизат в страната, търсейки ново бъдеще след войната в Украйна.

„ Националната организация за активи, конфискувани от проведената престъпност, стартира броене на парцелите, които могат бързо да бъдат предопределени за настаняване на бежанци от Украйна “, сподели министърът на вътрешните работи Лучана Ламоргезе.

По данни на Statista, в интервала август 2020 година – юли 2021 година са били иззети активи на стойност 1,9 млрд евро от проведени незаконни групи в страната. Това е почти 8800 конфискувани активи. Сред тях има парцели и постройки, които са подобаващи за обитаване и могат да бъдат превърнати в жилищни обекти за бежанци.

Министерството на вътрешните работи на Италия заяви, че 17 286 украинци, най-вече дами и деца, са пристигнали в страната от началото на съветската военна атака в Украйна. Повечето от тези бежанци са потърсили леговище при родственици и другари и са поети от частни и обществени старания за образуване на приюти.

" Това е единствено началото. Идват стотици хиляди бежанци. Трябва да се подготвим за това “, разяснява водачът на демократите Енрико Лета.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР