Имоти и фирми, които били на шефове на болници, ректори

...
Имоти и фирми, които били на шефове на болници, ректори
Коментари Харесай

Амнезия! Властта забравя да декларира имоти

Имоти и компании, които били на шефове на лечебни заведения, ректори и ръководители в БЧК всеобщо не били обявявани пред страната, предава КПКОНПИ с коригиращи заявления на властта.

От всички над 5000 души от властта при 738 души е намерено разминаване сред заявеното имущество и действителното имане, което имат, оповестява в. " Монитор ". По закон КПКОНПИ има право да ревизира всички държавни регистри, както и да разкрие банковите сметки на лицата, които са задължени да афишират обществено имуществото си. Така е открито разминаването при 738 души от властта. Те са получили период от две седмици да поправят декларациите си, 98 от тях обаче не са го създали и по тази причина подлежат на спомагателни инспекции от Национална агенция за приходите и КПКОНПИ.

Дали имуществото ще се ревизира от данъчните или от антикорупционните инспектори, зависи от това каква е откритата разлика в имането. При разминаване от над 5000 лева документите се пращат на данъчните, а при разминаване от над 20 000 лева се подхващат от КПКОНПИ. Сред пропусналите в началото да разгласят цялостното си имущество, само че по-късно пуснали коригираща декларация, е ръководителят на БЧК Христо Григоров. Той е не запомнил да впише в първата си декларация парцел с право на градеж в местността Дългата поляна край Самоков, на обща повърхност 376 кв. м, цената, на която го е купил, е 7356 лв.. Впоследствие той я е коригирал. От документа излиза наяве, че Григоров управлява червенокръстката организация като доброволец без трудов контракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР