Имотът в Равда е на казанлъчани. Това заяви категорично кметът

...
Имотът в Равда е на казанлъчани. Това заяви категорично кметът
Коментари Харесай

Галина Стоянова: Имотът в Равда е на казанлъчани!

Имотът в Равда е на казанлъчани . Това съобщи изрично кметът на община Казанлък Галина Стоянова във връзка акцията „ Да си върнем Равда! “, проведена от „ Българска социалистическа партия лява България “ – Казанлък. Тя дефинира дейностите на общинските съветници на Българска социалистическа партия като чист популизъм и търсене на евтина политическа сензация, оповестяват от Община Казанлък.
Детският лагер в Равда стана тематика на диалозите през днешния ден на провелия се Председателски съвет на Общински съвет – Казанлък във връзка запитване на Николай Ибушев от групата съветници „ Експерти на Казанлък “. Той се поинтересува каква е историята на парцела, поради зачестилите медийни изявления.
Кметът Галина Стоянова срещна в резюме присъстващите с дългогодишната сага за връщането на парцела към общинската благосъстоятелност. Той е изгубен през 1996 – 1997 година, когато частни ищци се снабдяват с констативни нотариални актови против собствеността на Общината, с които продават парцела. Тогава Общината не реагира.
За първи път Община Казанлък оспорва собствеността пред Съда едвам през 2003 година Още с първото правосъдно решение притежателите препродават парцела и по този начин стартира поредност от каузи на Община Казанлък с разнообразни нови притежатели, с цел да се стигне до окончателното правосъдно решение през 2016г., с което Община Казанлък си връща собствеността върху Детския лагер в Равда. Така Община Казанлък става единствената от всички общини в района, която съумява да си възвърне морски парцел по легален път.
В състава на Председателския съвет към Общински съвет – Казанлък влизат: ръководителят на Общинския съвет и неговите заместници, както и ръководителите на всички групи съветници в Общинския съвет, а точно: ГЕРБ, „ Експерти за Казанлък “, „ Българска социалистическа партия лява България “, БДЦ, Движение за права и свободи, ББЦ – Република България.
Пред Председателския съвет Кметът на Казанлък разяснява дейностите на общинските съветници на „ Българска социалистическа партия лява България “: „ Това не е просто популизъм, а опит за заблуждаване на обществото. “. Галина Стоянова означи, че през годините те не са имали никакви оферти за бъдещето на Детския лагер в Равда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР