Имот в Пловдив ще бъде апортиран в капитала на Национална

...
Имот в Пловдив ще бъде апортиран в капитала на Национална
Коментари Харесай

Разширяват индустриалната зона в Пловдив

Имот в Пловдив ще бъде апортиран в капитала на " Национална компания индустриални зони ". Правителството даде единодушието си незастроен терен от 28,8 дка на бул. " Пещерско шосе " №66 в Пловдив да бъде импортиран като непарична вноска в капитала на НКИЗ. Целта е на мястото да бъде построена индустриална зона, написа Inews.

Имотът е перспективен за привличане на нови вложения поради добре развитата транспортна инфраструктура, осигуряваща бърз и елементарен достъп до главните транспортни коридори.

Паралелно с това стана ясно че в индустриалната зона в Божурище има компании, които към този момент уголемяват индустриалните си бази. Това заяви изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес. Важно е освен да притеглим една инвестиция, само че и да я задържим. Това демонстрира, че компанията-инвеститор се усеща добре в нашите индустриални зони и по този начин притегля последващи вложители. Това разяснява за бъдещето на индустриалните паркове изпълнителният шеф на " Национална компания индустриални зони " /НКИЗ/ ЕАД Антоанета Барес в изявление по ТВ Европа.

Тя даде образец с първата компания, осъществила капиталов план на територията на Икономическа зона София-Божурище - немската " Бер-Хела термоконтрол ", производител на детайли за климатици на коли. В момента компанията възнамерява уголемение на индустриалната си база. Проектът на стойност към 50 млн. евро ще се осъществя още веднъж на терен в индустриалната зона на НКИЗ в Божурище.

" Интерес към вложения в Божурище има освен от непознати компании, само че и от дребни и междинни български компании. Създават се извънредно положителни новаторски предприятия. Освен това в индустриалните зони бизнесът се клъстеризира – идва една компания и с нея друга, с която работят дружно, намира мястото си в близост- псле идва трета и по този начин бизнесът стартира да се концентрира на едно място ", изясни изпълнителният шеф на НКИЗ.

За Икономическа зона София – Божурище, която се развива най-бързо от всички индустриални паркове в портфолиото на НКИЗ, Антоанета Барес изясни, че най-важното е построяването на инфраструктура на положително равнище. " Няколко насоки са значими за последващото развиване на зоната в Божурище – обезпечаване на спомагателни входове и изходи, т.е. спомагателна транспортна съгласуваност, а за какво не и метрото да стигне до такава степен, както и създаване на интермодален терминал, тъй като европейската политика в региона на жп превоза допуска той да бъде най-евтиният превоз за дълги дистанции и натурален избор за логистика на артикули и първични материали ", сподели изпълнителният шеф на НКИЗ.

Тя напомни, че най-големият план в индустриалния парк в Божурище е на датската компания Юск. Само на първия стадий от инвестицията тя пое ангажимент пред българското държавно управление да вложи 100 млн. евро. " Логистичната база на Юск ще е подготвена до края на годината. Освен това през юни се открива и предприятието на немската компания Мултивак в близката до София зона ", посочи Барес.

На въпроса какви са преимуществата на държавните индустриални терени, изпълнителният шеф на НКИЗ отговори, че най-същественото преимущество на зоните на НКИЗ е, че вложителят идва на място с построена инфраструктура – път, ток, вода, газ, оптична съгласуваност, с добра локация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР