Имот в Несебър, върху който е изградена водната учебна спортна

...
Имот в Несебър, върху който е изградена водната учебна спортна
Коментари Харесай

НСА си върна базата в Несебър

Имот в Несебър, върху който е построена водната образователна спортна база, употребена от Национална спортна академия „ Васил Левски “ бе разгласен от Министерски съвет за обществена държавна благосъстоятелност и бе възложен за безплатно ръководство на НСА.

Парцелът е от изключително значение за действието въз основата, защото се намира в нейния център и граничи с плажа, където се организират образователните занимания по водни спортове. За въпросния имот НСА заведе гражданско дело, с решението на което се откри, че той е възобновен незаконосъобразно по земеделската реставрация. Това е първият от общо към 20 парцела, за които следва процедура за даването им за ръководство на НСА, като парцели обществена държавна благосъстоятелност.

Множеството реституционни искания към водната образователна спортна база датират от началото на 90-те години на предишния век, а при започване на 2013 година по време на първото държавно управление на премиера Бойко Борисов Народното събрание одобри мораториум върху всички покупко-продажби с предписание и строителни действия на нейна територия. По този метод на Академията бе предоставено време за завеждане и привършване на множеството каузи за благосъстоятелност.

През годините бяха проведени голям брой митинги на студентите и преподавателите от Национална спортна академия, като на няколко пъти даже се стигна до конфликти с предявяващите реституционни искания.

Със специфични писма ректорското управление и Академичната общественост на НСА показаха своята признателност и благодарност към министър-председателя господин Бойко Борисов, министъра на районното развиване и благоустройството господин Николай Нанков, министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев, министъра на образованието и науката господин Красимир Вълчев, регионалния шеф на Бургас господин Вълчо Чолаков, както и към всички министри, подкрепили с гласа си гореспоменатото решение на Министерски съвет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР