Имот на МВР ще бъде даден за нуждите на областния

...
Имот на МВР ще бъде даден за нуждите на областния
Коментари Харесай

МС даде имот на МВР на областния управител на Пазарджик |

Имот на Министерство на вътрешните работи ще бъде даден за потребностите на регионалния шеф на Пазарджик, разпореди държавното управление. Имотът е с отпаднала нужда и се намира на ул. Екзарх Йосиф " 2., в центъра на града. Той е с повърхност 31,5 кв. м. Разположен е на втория етаж на административна постройка.

Министерският съвет одобри също Решение за предоставяне на единодушие за апортиране на парцел в Бургас - частна държавна благосъстоятелност, в капитала на „ Национална Компания Индустриални Зони " ЕАД (НКИЗ), гр. София, който след това да премине в капитала на „ Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД. Мотивът за взетото решение е привършване на потенциала на свободните площи в „ Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД, което постанова да се търсят нови терени, подобаващи за развиване на индустриална зона. С активността си „ Индустриален и Логистичен Парк-Бургас " АД способства за постоянното икономическо развиване на Бургас и района, посредством поощряване на вложенията в другите браншове, подобряването на инфраструктурата, за привличане на задгранични и локални вложения, показва държавният пресцентър.

На днешното съвещание на кабинета, извършено, онлайн, за частна държавна благосъстоятелност бяха оповестени общо 13 здания, ситуирани в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна. Правителството даде единодушието си те да бъдат отстранени от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ поради отпадналата нужда от потреблението им, както и неприятното им градивно положение. Сградите нямат функционално и софтуерно значение за железопътните транспорти, както и в тях не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, според § 1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за железопътния превоз

Съгласно друго държавно решение се учредява възмездно неопределен сервитут за създаване и обслужване на три типа водопроводи и ел. кабел за обект: „ Водоснабдяване на селищно образувание „ Кироолу “ - Сливен “. Сервитутът е върху поземлени парцели в горски територии - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на гр. Сливен, с обща повърхност на сервитутната зона 1,300 дка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР