Имитиращите продукти, тези в които няма мляко, а се предлагат

...
Имитиращите продукти, тези в които няма мляко, а се предлагат
Коментари Харесай

Имитиращите продукти изчезват от магазините

Имитиращите артикули, тези в които няма мляко, а се оферират като сирене и кашкавал, изчезват от множеството магазини. Причината са новите условия тези храни да са в обособени витрини.

Наша инспекция сподели, че множеството търговци не считат да ги продават и да поставят спомагателни витрини. Освен неналичието на място, фактът че тези артикули ще са отделени и че е ясно обозначено, че са имитирищи, ще повлияе на продажбите. Никой няма да купи нещо, имитиращо кашкавал, защото категорично е посочено, че не е неистинско, макар, че е на ниска цена, разясниха квартални търговци.

Освен това, на потребителите им омръзна от боклуци- сирене с палмово масло, кашкавмал с картофена каша и други Хората упрекват за заболяванията си неприятните храни. Все повече са хасковлии, които купуват най-вече от пазарите и производители от селата, тъй като желаят да употребяват същинска храна- сирене, кашкавал, масло и катък от мляко. Цените на домашните артикули не са ниски, произходът не е напълно явен, само че от ден на ден хора ги избират, защото са вкусни. Така е освен с млечните артикули, само че и с месните.

Според новите условия, като се изключи че би трябвало да са в обособени витрини, неистинските артикули, би трябвало да са обозначени с с огромни букви, ясно и тъкмо, че са имитиращи. Ясно би трябвало да е посочена и заместващата съставна част - растителна лой или протеин от немлечен артикул, както и неговото количество. Опаковането ще се прави единствено от производителя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР