Имитации за борба с корупцията много, резултат никакъв. Зарът е

...
Имитации за борба с корупцията много, резултат никакъв. Зарът е
Коментари Харесай

Нинова постави условия на ГЕРБ за общ антикорупционен закон

" Имитации за битка с корупцията доста, резултат никакъв. Зарът е хвърлен и няма връщане обратно. Или стартира същинска битка с корупцията, или за следващ път има реплика ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещанието на Националния съвет на партията и сложи изискванията, при които левицата би взела участие в правенето на общ антикорупционен закон.

Тя дефинира законопроектът на ГЕРБ за нов антикорупционен закон като " реплика на битка с корупцията ".

Според нея ръководещите оферират да бъде основан орган, който събира информация, установи административни нарушавания и дава наставления. " Техният орган не е очакван да се бори с закононарушения ", отсече Нинова, представена от news.bg. И добави, че тяхното предложение е новото звено да има проверяващи функционалности.

Шефката на социалистите не приема апелите на президента Румен Радев и основния прокурор Сотир Цацаров за правене на общ антикорупционен закон.

Нинова разгласи, че ще взе участие в договаряния с ръководещите по закона, в случай че бъдат изпълнени няколко условия: " Този орган да се занимава с следствие, а не с констатации, органът да се занимава с корупционни закононарушения по високите етажи на властта и ръководителят на този огран да се назначава от президента ", безапелационна бе тя.

" Не може изпълнителната власт да си назначава ръководителя на органа, който ще го управлява и ръководителят да предлага членовете на органа, които ще ги управлява. Този, който краде от 4 тона суджук до няколко милиона в НДК ще си назначава хората, които ще го управляват ", отсече Нинова. И запита: " Къде е правилото в това? ".

В началото на съвещанието соцлидерката уточни целите на партията в новия политически сезон. Освен битката с корупцията Нинова уточни като цели на левицата и битката с бедността и увеличението на приходите, както и внасяне на различен бюджет за 2018 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР