Имиграцията е един от инструментите, който може да помогне за

...
Имиграцията е един от инструментите, който може да помогне за
Коментари Харесай

Илиян Василев: В България няма работна ръка, а „Възраждане“ искат да гонят украинците

Имиграцията е един от инструментите, който може да помогне за решаването на казуса с неналичието на работна ръка в България. Това счита анализаторът Илиян Василев, който написа коментар по тематиката във Фейсбук.

Според него казусът е доста сериозен , а той се задълбочава, защото от ден на ден българи напущат страната ни поради ниски заплати и политическа обърканост . Публикуваме цялостния текст на коментара му без редакторска интервенция:

„ Най-големият ограничител на растежа у нас е неналичието на задоволително работна ръка, изключително квалифицирана. Изход от обстановката не се вижда. От една страна, това можеше да бъде имиграцията, само че идиотите от „ Възраждане “ ще гонят украинците. Като не са добре пристигнали, отиват в Полша.

От друга, това са бежанците – само че събитията във Франция демонстрират, че това не може да бъде решение. Дори в противен случай.

Нямаме политика на поощряване на вноса на подготовка, нямаме задоволително противоположен поток на излязла от България работна ръка – освен поради ниските заплати, само че и поради политическата обърканост.

Образованието колабира и това предвещава дълготрайна рецесия със същата работната ръка и нейната подготовка.

Какво да се прави? Оставете работодателите да могат да притеглят работна ръка – примерно от Виетнам и сходни дестинации, дайте им облекчения за разноските, които вършат за образование език.

Имаме и вътрешни запаси – само че политиките за ангажиране на непринудено безработните и малцинства не работят, тъй като и там бюрократи усвояват пари. Решението – отново към работодателите – дайте им облекчения и запас, те ще си решат казуса.

Но най-много подкрепете искащите да работят хора – изключително в районите. Идиотско е да закриват ферми и аграрни стопанства, а страната да гледа настрана. Престъпно е. Има и други решения, само че нищо не става при тази управническа леност. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР