Имигрант от Мали се покатери по фасадата на четириетажна сграда

...
Имигрант от Мали се покатери по фасадата на четириетажна сграда
Коментари Харесай

Вижте как имигрант спаси дете и стана герой в Париж /видео/

Имигрант от Мали се покатери по фасадата на четириетажна постройка във френската столица, с цел да избави дете, висящо от тераса.
Кметицата на Париж Ан Идалго похвали героизма на мъжа, съобщи Ройтерс.
Идалго сподели, че градът ще поддържа устрема на малиеца да се засели във Франция.
"Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, избавила живота на дете ", съобщи тя в Тwitter, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, с цел да му благодари.
Видеозаписът, показващ по какъв начин Гасама се изкатерва бързо, с цел да стигне до детето, доби голяма известност в обществените мрежи, а 22-годишният малиец беше разгласен от хората за същински "човек паяк ".
Той даже е поканен да се срещне през днешния ден с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския замък, съобщи чиновник от президентската канцелария, написа Българска телеграфна агенция.
Идалго сподели, че Гасама й споделил, че дошъл от Мали преди няколко месеца и желал да остане във Франция.
"Отговорих, че тази героична постъпка е образец за всички жители и че град Париж явно ще прояви предпочитание да го поддържа в напъните му да се откри във Франция ", съобщи тя.
В. "Паризиен " заяви, че Гасама вървял в региона, когато видял събрали се хора пред постройката и се втурнал да се катери.
"Направих го, тъй като беше дете. Покатерих се... Слава Богу го спасих ", споделил той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР