Церемония по откриване на форума - Авторско право Глобален форум за

...
Церемония по откриване на форума
- Авторско право Глобален форум за
Коментари Харесай

GCF: Световните лидери и бизнесът трябва да се обединят в борбата срещу киберпрестъпността, казва шефът на Интерпол

 Церемония по разкриване на Форума Церемония по разкриване на форума - Авторско право Глобален конгрес за киберсигурност •  Актуализирано: 02/11/2023 - 15:39 ч

Светът би трябвало да предприеме дейности дружно, с цел да осуети евентуално пагубни хакерски атаки, предизвестява Интерпол.

Правителствата, бизнес водачите и обществеността би трябвало да възприемат групов метод за битка с онлайн заплахите, съгласно Бернардо Пилот, помощник-директор на интервенциите по киберпрестъпността на организацията.

Говорейки на Глобалния конгрес за киберсигурност в Рияд през днешния ден, той се причисли към водачи от кралството и интернационалния бизнес, както и някогашни държавни глави, с цел да очертаят изгодите от трансграничното съдействие -операцията към този момент се намира във фрагментирана кибернетична среда, с нова интернационална политическа рамка в развой на подготовка.

„ Това, което виждаме, е смяна в метода, по който страните работят дружно “, споделя той. „ Ние сме доста дейни в Организация на обединените нации [с] процеси на ad hoc комисии и нова кибер спогодба, която се договаря.

„ Ние сме част от този развой през цялото време и той разрешава на страните да бъдете на една и съща страница, когато става въпрос за продан на информация. Тъй като киберпространството е без граници, ние се нуждаем от способността да действаме бързо и да обменяме информация, с цел да избегнем тези закани.

„ Ние всички се събираме и нашата цел е да понижим въздействието на киберпрестъпността и да защитим общностите за по-безопасен свят. ”

Основан от Националния орган за киберсигурност, двудневният конгрес има за цел да сплоти водачи на мисълта за справяне с главните провокации в киберпространството. Провежда се под тематиката „ Очертаване на споделени цели в киберпространството “.

В международен мащаб се чака киберпрестъпността да коства на жертвите си – както клиенти, по този начин и институции – 7,6 трилиона евро (8 трилиона долара) до края на годината, съгласно Cybersecurity Ventures.

Това следва прогноза, направена от Световния стопански конгрес през януари за идна „ пагубна “ световна хакерска атака, с 86 % от бизнес водачите и 93 % от специалистите по сигурността, интервюирани чакаме такава през идващите две години.

Pillot споделя, че най-големите закани за киберсигурността произтичат от офанзивите на ransomware, които са се нараснали през последните три години в промишлености като опазване на здравето, обучение и сериозна инфраструктура.

< p> Въпреки че някои закани за рансъмуер могат да бъдат преодоляни единствено посредством голямо финансиране, ръководено от държавното управление, с цел да бъдат в крайник с разрастващите се хакерски техники на нарушителите, други са доста по-лесни за справяне.

„ Откриваме, че доста от уязвимостите могат да бъдат предотвратени, в случай че хората поправят системите си “, споделя той. „ Образованието е от основно значение и образованието на чиновниците по отношение на ограниченията за киберсигурност е от решаващо значение за сигурността онлайн. “

Събитието в столицата на Саудитска Арабия има за цел да изследва пет съществени тематики: Киберпространство измежду поликриза, отключен кибер напредък, през кибернетичните разделения, в кибер мозъците и нововъзникващите кибер хоризонти.

И съгласно Маджед Ал-Мазиед, губернатор на Националния орган за киберсигурност на кралството, всеки би трябвало да бъде взет под внимание, с цел да осигурим нашето бъдеще, да обединим световните общности и да отключим Потенциалът на киберпространството по време на епоха на експоненциален напредък.

Той прибавя: „ Ние се ангажираме да преодоляваме обществените разлики и разликите в развиването, като подсигуряваме, че никой не е зарязан, и разпростирам капацитета на киберпространството, с цел да подсигуряваме, че неговите благоприятни условия са наличен за хора по целия свят, в това число нашите най-недостатъчно обслужвани общности. “

Тази година изкуственият разсъдък беше предната част и центърът на софтуерния напредък, като в същото време играе все по-голяма роля в всекидневието, ръководен от хора като ChatGPT.

Но защото той се внедрява в живота ни, рискът да бъде употребен за хакерски атаки нараства по едно и също време, съгласно някогашния президент на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

„ Технологичните разработки като изкуствен интелект, квантово пресмятане и други улесняват оправянето с киберсигурността “, споделя той.

„ В резултат на това хакерските атаки могат да станат по-чести и по-опустошителни. “

< p> Той също по този начин приканва за самодеен метод и по-нататъшно съдействие при справяне с геополитическото напрежение, като хакерските атаки играят по-голяма роля в споровете.

Несъответствието сред половете също е проблем в промишлеността за киберсигурност, като единствено 25 % работни места в региона, които сега се заемат от дами. Преди утрешния фокусиран върху дамите панел „ Киберпространството се нуждае от вас “, някогашният австрийски министър на стопанската система и цифровите въпроси и член на борда на Aramco Digital, доктор Маргарете Шрамбьок, похвали прогресивната работна мощ на Саудитска Арабия. „ Тук в Саудитска Арабия 58 % от инженерите са дами и ще намерите повече инженери по киберсигурност и дами инженери в компании, в сравнение с в Европа “, прибавя тя.

„ Ако желаете новаторски артикули и конкурентни артикули, имаме потребност от дами. Имаме потребност от техните познания, с цел да понижим цифровата бездна и пропастта в киберсигурността. „ В момента има доста начинания, само че би трябвало да се направи повече по целия свят. “

Партньорско наличие, показано от „ Партньорско наличие, показано от “ се употребява за изложение на наличие на марката, което е платено и следено от рекламодателя, а не от публицистичния екип на Euronews. Това наличие се създава от търговски отдели и не включва публицистичния личен състав на Euronews или новинарски публицисти. Финансиращият сътрудник има надзор върху тематиките, наличието и окончателното утвърждение в съдействие с комерсиалния индустриален отдел на Euronews. ХАКВАНЕ ИНТЕРПОЛ КИБЕР офанзиви ИНТЕРНЕТ
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР