От съветски линии до 15-минутен град: Как се променя градският

...
От съветски линии до 15-минутен град: Как се променя градският
Коментари Харесай

Талин: Автомобилите бяха символ на статус след Съветския съюз. Сега велосипед, автобус и трамвай изпреварват

 От руски линии до 15-минутен град: Как се трансформира градският превоз в Талин? От руски линии до 15-минутен град: Как се трансформира градският превоз в Талин? - Авторско право Euronews Green/Lottie Limb От Лоти Лимб Публикувано на 04/10/2023 - 07:00 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " >

10 години откакто направи публичния превоз безвъзмезден, по какъв начин транспортната мрежа на Талин към момента се трансформира към по-добро?

РЕКЛАМА

Градският превоз не поражда от нищото. В столицата на Естония Талин историческият генезис е изключително явен, защото рейсовете към момента пътуват по дълги, прави пътища, начертани в руско време, когато градът е бил разграничен на избрани квартали.

Маршрутите, в началото проектирани да прибират служащите от фабриките, явно се нуждаят от преосмисляне и политиците в града имат някои ярки хрумвания за това по какъв начин да обслужват по-добре жителите.

„ Какво се пробва да направи градът в този момент, съгласно вярата в концепцията на, е да се диверсифицира предназначението на регионите “, сподели ми заместник-кметът на градската администрация на Талин Владимир Свет при скорошно посещаване. Създаването на система, в която работните места, жилищата, услугите и развлеченията са смесени, „ също значи, че би трябвало да преосмислим цялата мрежа от публичен превоз “, споделя той.

В Талин е безвъзмезден от 2013 г.; политическо решение, взето, с цел да помогне за облекчение на разноските за живот на жителите. Екологичните претекстове бяха второстепенни, само че защото от ден на ден и повече места се стремят да декарбонизират по този метод, европейският пионер се трансформира в непредвиден пионер.

И откакто беше коронован за Европейска зелена столица за 2023 година, Талин надалеч не почива на своето лаврите, що се отнася до чистия превоз и други аспекти на градския живот. Ето какво прави допустимо.

Най-богатата страна в Европа направи публичния превоз безвъзмезден: Могат ли други страни да създадат същото? Вятърът от Балтийско море и напълно нов закон за климата: Ето за какво Естония е нашата Зелена страна на месеца

Има безвъзмезден публичният превоз в Талин е бил сполучлив?

Десетилетие по-късно жителите на Талин са привикнали с концепцията, че заплащат за градските рейсове, трамваи, тролейбуси и вътрешноградски влакове с налозите си. Една единствена транспортна карта за „ зелена карта “ опростява нещата, само че не е категоричен триумф.

Официалните данни демонстрират 6,5% нарастване на пътуванията през 2013 година, единствено с незначителни съмнения в годините до 2019 година < /p>

Безплатният градски превоз не е златен ключ и решение на всички проблеми.

“ не е златен ключ и решение на всички проблеми “, споделя Свет. Въпреки че беше „ радикална стъпка “ да се понижи прагът за хората, основаването на в действителност привлекателна опция на колите изисква повече работа.

„ Това не е панацея. Така че би трябвало да помислите и за развиването на мрежата. Трябва да помислите за пешеходната инфраструктура, обвързвана с инфраструктурата на публичния превоз. “

Климатични билети: Убеждаването на хората да употребяват публичния превоз е по-сложно от просто понижаване на разноските

Как се трансформира мрежата за публичен превоз на Талин?

Когато го навестявам през септември, градът е цялостен с пътни работи - в това число за нова трамвайна линия, която ще минава сред пристанището, гарата за - огромна нова високоскоростна железопътна линия за Източна Европа - и летището.

Има свежа алена багра там, където са обрисувани нови алеи за възходящия брой велосипедисти в Талин. А асфалтът към момента свети на Vana-Kalamaja - улица в квартал Kalamaja, модифицирана, с цел да предизвиква ходенето пешком и колоезденето.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР