Нацистки символи и детска порнография, открити в чатове на германската полиция

...
Полицейски служители координират издирването на диво животно в жилищен район
Коментари Харесай

Полицейски служители координират издирването на диво животно в жилищен район в Teltow, Германия. 20 юли 2023 г. Полицейски служители координират издирването на диво животно в жилищен район в Телтов, Германия. 20 юли 2023 г - Авторско право Fabian Sommer/(c) Copyright 2023, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten От Una Hajdari Публикувано на 08.07.2023 г. - 06:00

Установено е, че друга група в структурите за сигурност на Германия е склонна към нацистки образи. Служителите на Реклингхаузен са обезпокоени от този инцидент, вторият през последните месеци.

Прокурорите в Германия разкриха незаконно съдържание, включително нацистки символи в чат съобщения, включващи петима служители от три различни полицейски района.

Откритието е направено след претърсвания в регион Северен Рейн-Вестфалия.

Петимата мъже, на възраст 22 и 25 години, са заподозрени, че са разменяли нацистки символи в чатове и са притежавали детска порнография по време на обучението си, според Анет Милк, главен прокурор, разследващ случая.

Трима от обвиняемите са от полицейския щаб в Реклингхаузен, по един от полицейските власти в Клеве и Боркен.

Според Милк те са попаднали на тези чатове по време на разследване на шести заподозрян. Прокуратурата повдигна обвинение срещу вече бившия полицай за размяна на десни екстремистки символи в чатове и притежание и разпространение на детска порнография. След като завършва обучението си, той работи за кратко в полицейското управление.

Миналата седмица бяха претърсени домовете на трима полицаи.

„Твърденията ме шокираха. В наказателното право , презумпцията за невиновност важи и тук. Въпреки това обвиненията са толкова сериозни, че след като разгледах всеки отделен случай, незабавно забраних на тримата служители да извършват служебна дейност", каза в изявление Фридерике Зурхаузен, началник на полицията в Реклингхаузен.< /p>

Полицаите са извършили тези действия, докато все още са били на обучение като част от тяхната двойна бакалавърска степен.

Министърът на вътрешните работи на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл описа офицерите като показали характерни и морални недостатъци, неподходящи за униформени служители.

„Всеки, който разпространява съдържание, каквото е сега в стаята, повдига значителни съмнения относно пригодността на неговия характер. Следователно четирите изявени забрани за извършване на официален бизнес и вътрешното прилагане са правилната последица в момента“, каза той в изявление.

Строги насоки за социалните медийни платформи

Рул настоя че младите служители, както и старшите членове на полицията, са също толкова отговорни за действията си.

„Младите държавни служители, както и по-възрастните, трябва да отстояват справедливостта, закона и ценностите на нашата конституция без сянка на съмнение", продължи той.

Германският закон изрично забранява публичното отричане на Холокоста и разпространяването на нацистка пропаганда, както онлайн, така и в публични форуми. Това включва споделяне на изображения като свастики, носене на униформи на СС и правейки изявления в подкрепа на Хитлер.

Законът също установява строги насоки за това как социалните медии трябва да смекчат речта на омразата и да докладват за заплахи.

Няколко крайнодесни терористични атаки през 2019 г. и в началото 2020 г. накара германските власти да предупредят за ескалиращ екстремизъм, което доведе до затягане на тези закони срещу речта на омразата миналата година.

Това не е първият път, когато германската полиция се сблъсква с подобен скандал.

< p>Според последната информация на министерството от края на юли, полицията на Северен Рейн-Вестфалия е прекратила или наказала 105 случая на дясно екстремистко поведение през последните шест години.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР