Името й е Аида. Тя е звеното за изкуствен интелект,

...
Името й е Аида. Тя е звеното за изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект върши част от работата на втората най-голяма шведска банка

Името й е Аида. Тя е звеното за изкуствен интелект, което втората най-голяма банка в Швеция - Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) употребява, с цел да извърши избрани задания, вместо да ги разпорежда на хора, споделя Bloomberg.

Според основния изпълнителен шеф на банката Йохан Торгеби тя е чудесна в някои неща и не е толкоз добра в други. Торгеби счита, че това е част от кривата на образование, тъй че не се тормози.

" Това лишава време, тъй че в този момент не е изключително впечатляващо. Няма да заставам тук и да се лаская за това ", съобщи ръководителят в изявление за Bloomberg.

 Изкуственият разсъдък на Гугъл към този момент ще приказва по телефона вместо нас
Изкуственият разсъдък на Гугъл към този момент ще приказва по телефона вместо нас

Технологичната компания показа функционалност, която ще ви изуми - и може би малко ще ви изплаши

Чатботът извършва разнообразни задания в обслужването на клиенти и мобилното банкиране на SEB. Банката е една от първите, които вкарват изкуствен интелект и е окуражена да го развива.

" Тя към момента не знае доста неща, само че не сме разочаровани. Знаехме, че това е най-новото. Бяхме една от първите банки в света, които го изпробвахме ", споделя той.

Сред трудностите, които Аида се пробва да преодолее, е езиковата преграда. " Ние се борим със шведския, изключително с някои диалекти. Но ще го реализираме ", сподели Торгеби.

 Изкуственият разсъдък основава нова част от стопанската система
Изкуственият разсъдък основава нова част от стопанската система

Той ще усъвършенства процесите и ще разкрие повече работни места

SEB пусна своя чатбот предходната година, с цел да могат чиновниците й да се занимават с по-сложни задания. Банката наема 1400-1500 души годишно, с цел да й оказват помощ да извърши цифровите си упоритости.

Но не всички старания за прибавяне на технологии към шведските банкови услуги се оказват сполучливи. По-рано тази година компанията за онлайн търговия с скъпи бумаги Nordnet бракува своя чатбот Амелия, откакто планът се оказа неуспех, пишат шведски медии.

" Проблемът е, че нещата, които вървят добре, се оправят добре. И желаете да сведете до най-малко тези, които не се оправят толкоз добре. Знам за случая с Nordnet, само че това няма нищо общо с нас ", увери Йохан Торгеби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР