Името на Виктор Лилов нашумя по време на миналогодишния Уимбълдън,

...
Името на Виктор Лилов нашумя по време на миналогодишния Уимбълдън,
Коментари Харесай

Делрей Бийч: Горчив опит за 18-годишния Виктор Лилов в ATP Тура

Името на Виктор Лилов нашумя по време на миналогодишния Уимбълдън, когато младокът стана подгласник в шампионата при юношите. Скоро Лилов сподели и качествата си в професионалния мъжки тенис, откакто доближи до дебютен край в конкуренция от сериите " Фючърс ". Това неимоверно оказа помощ на американеца с български корени, тъй като го трансформира в един от най-хубавите младежи в света и справедливо получи късмет да дебютира в пресявките на Мастърса в Индиън Уелс, където беше надигран в поредни сетове от ветерана Жоао Соуса.

Тази година също стартира с присъединяване на влиятелен шампионат за Лилов, тъй като той получи " уайлд кард " за квалификациите на ATP 250 надпреварата в Делрей Бийч, като самият Виктор сега е гражданин на същия град. Нещата обаче още веднъж не се развиха изключително наред за 18-годишния състезател, който отсъпи с 1:6 3:6 на Емилио Гомес.

Еквадорецът стартира срещата стремително и поведе с 5:0, само че Лилов последователно се окопити и откри сили да се разпише в сета, въпреки че към този момент беше прекомерно късно за освен това от негова страна и Гомес се приближи оптимално до успеха. Втората част предложи надалеч по-равностоен тенис, като младежът даже имаше няколко шанса да пробие, единствено че не се възползва от възможностите си и международният номер 149 съумя да докара срещата до сполучлив за себе си свършек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР