Името на Урсула фон дер Лайен не се обсъждаше в

...
Името на Урсула фон дер Лайен не се обсъждаше в
Коментари Харесай

Майка на 7 деца и министър на отбраната: коя е Урсула фон дер Лайен

Името на Урсула фон дер Лайен не се обсъждаше при започване на договарянията на европейските водачи като най-хубавият вид за правоприемник на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Но откакто компромисните оферти бяха отхвърлени, министърът на защитата на Германия излезе на напред във времето като номинацията на страната за поста. Ако бъде одобрена от Народното събрание Урсула фон дер Лайен би станала първата жена отпред на Комисията и нейните пълномощия ще се простират до предложение на нови европейски закони, използване на разпоредбите на блока и ръководство на търговски покупко-продажби.
 Станишев самичък се отказал от номинацията за ръководител на Европарламента. Ето за какво  Разбраха се: Станишев ще е ръководител на Екологичен потенциал, немският министър на защитата е новият началник на Европейска комисия  Два немски изтребителя се сблъскаха в небето, един водач почина (обновена 19:17 ч.)
Коя е Урсула фон дер Лайен?

Родена е в Брюксел. Семейството ѝ се мести от Германия в Белгия, когато тя е 13-годишна. Следва стопанска система в Лондонско учебно заведение по стопанска система и политически науки и медицина в Хановер, преди да влезе в политиката.

Като близка сътрудничка на канцлера Ангела Меркел, Урсула е член на консервативния Християндемократически съюз на Меркел от 2005 година

60-годишната Урсула фон дер Лайен е майка на седем деца - нещо извънредно извънредно за страна, където приблизително на жена се падат по 1.59 деца.

Възприемат я като корав последовател на интеграцията, подкрепящ близкото военно съдействие в Европейския съюз, който по-рано тази година акцентира " капацитета на Европа да се сплоти и предизвиква мира ".

Назначението ѝ за министър на защитата на Германия през 2013 година беше ненадейно и последвано от тримесечни договаряния в обединението сред Християндемократичния съюз и Германска социалдемократическа партия. Оттогава нататък тя бързо натрупа известност измежду немското общество. Като министър на защитата в най-индустриализираната и най-гъсто обитаемата страна в Европейския съюз, тя упорства Германия да усили военното си присъединяване в НАТО.

Все отново нейният мандат на министерския пост не е лишен от неуспехи.

През последните години бяха оповестени истории, които изведоха на напред във времето дефекти на немските въоръжени сили - от неработещи подводници и самолети до неналичието на личен състав.

Доклад от предходната година акцентира минусите, като акцентира, че пречат " трагично " на бойната подготвеност на Германия. Посочва, че към края на 2017 година не са разполагаем подводници и огромни транспортни самолети.

Миналата седмица два немски изтребителя се сблъскаха във въздуха при военно обучение в Североизточна Германия и единият водач почина.

Проблемите не стопират дотук. Въпреки че на назначението на фон дер Лайен се гледаше като на ново начало за немското отбранително министерство, предходната година сама тя беше разпитвана в границите на следствие за финансови нередности. Под въпрос бяха сложени контракти с консултанти, които коствали милиони евро. По-късно тя призна, че са били позволени редица неточности по отношение на договорите и че ще бъдат приложени нови ограничения, с цел да не се случи още веднъж сходно нещо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР