Името на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел е официално

...
Името на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел е официално
Коментари Харесай

Мария Габриел официално отговаря за културата и образованието на Европа

Името на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел е публично променено. Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред Европейския парламент през днешния ден в Страсбург, че от " Иновации и юноша ", то се трансформира на " Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша ", заяви Dnes.bg.

Така то става най-дългото в новата Комисия, която следва да бъде гласувана по-късно през днешния ден от евродепутатите.

Причината за смяната е недоволството на Европейския парламент, че при разпределението на ресорите е пропусната значима политика като културната, която е горделивост за Европа като континент.

Промяната няма да усили пълномощията на Габриел, която ще има същите задължения като по-рано, отговаряйки за обучение, просвета, юноша и спорт.

В изявлението си пред евродепутатите Фон дер Лайен съобщи, че животът на всички европейци ще се промени поради измененията в климата и цифровизацията, по тази причина задачата на идната Европейска комисия ще е да приготви тази смяна.

Председателката удостовери, че счита да предложи ново законодателство, което доста да понижи въглеродните излъчвания. Тя се ангажира да предложи проект за битка с рака, амбициозна стратегия за развиване на изкуствения разсъдък и за потребление на данните и на нововъведенията. Европейската комисия ще предложи и нови правила за справяне с миграцията. Урсула фон дер Лайен ще се ангажира с превъзмогването на стъкления таван за хора с друга религиозна и полова ориентировка, както и с проблемите пред кариерния напредък на дамите. Като първа стъпка всички нейни еврокомисари ще имат по еднакъв брой мъже и дами в кабинетите си.

Очаква се новата Комисия да стартира работа на 1 декември, в случай че през днешния ден получи утвърждението на Европейския парламент.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 4 секунди) Рейтинг: 554 | Одобрение: -1476 Всички в ГЕРБ са такива high level фрагменти!!!!! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР