Името на Рафаел Варан нашумя най-вече след трансфера му в

...
Името на Рафаел Варан нашумя най-вече след трансфера му в
Коментари Харесай

Пред заветното 200 – за бялата приказка на един французин

Името на Рафаел Варан нашумя най-много след прехвърлянето му в Реал Мадрид през 2011 година. Пристигнал от Ланс, Жозе Моуриньо бе треньорът, който стартира осезаемо да постанова родения през 1993 година младок. А през днешния ден френският централен бранител разпростира цялостния си капацитет под вещото управление на сънародника си Зинедин Зидан.

Към днешна дата националът на „ петлите “ се намира пред мач номер 200 с екипа на „ белия балет “. Срещу Жирона е доста евентуално играчът да запише това достижение, а моментът несъмнено е специфичен. За това загатва и братът на Варан - Антони, който споделя пред Marca: „ За Рафаел е огромна горделивост, че ще стигне до тази цифра мачове с Реал. Това е нещо огромно. Но той знае, че най-трудно е да задържиш високото си равнище, тъй че мога да кажа, че е крепко стъпил на земята. Времето ще покаже до каква степен ще стигне “.

Зизу с куп промени в групата за Жирона

Варан стартира да играе футбол, когато е на седем години, като нормално се е състезавал в по-горните възрастови групи. Когато е на 16 години подписва първия си професионален контракт, а на 17 прави дебют в Ланс. Малко по-късно стартира неговата „ бяла приказка “. Първи късмет в Кралския клуб му дава Жозе Моуриньо, а във втория си мач с екипа на испанския гранд бележи против Райо, трансформирайки се в най-младия чужденец в историята на клуба, който вкарва попадение.

Реал Мадрид 27 години без загуба против дебютант в Примера

Само на 24 години, Варан може да се похвали с значително триумфи. Той е най-младият бранител, който е спечелил три Шампионски лиги, изпреварвайки Малдини.

„ Винаги е бил спортен вид, още от детството. Той е роден победител и в реалност в Реал откри мястото си “, прибавя още Антони.

„ Варан познава мощните си страни – скоростта, способността да предугажда дейностите на противника и въздушните единоборства. Винаги желае обаче да усъвършенства още, само че знае по какъв начин да спре, който и да е съперник “, споделя още Антони.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР