Името на новия премиер на Великобритания ще бъде обявено на

...
Името на новия премиер на Великобритания ще бъде обявено на
Коментари Харесай

Името на новия премиер на Великобритания ще стане ясно на 5 септември

Името на новия министър председател на Англия ще бъде оповестено на 5 септември, оповестява Sky News, базирайки се на писмо от съпредседателя на торите Андрю Стивънсън.

„ Имам удоволствието да потвърдя, че резултатите (б.р. от вътрешните избори) ще бъдат оповестени в 12:30 ч. в понеделник, 5 септември 2022 година, на едно от централните места в Уестминстър. Всички участници са помолени да заемат местата си в 12:15 ч. “, се споделя в писмото.

Сред претендентите за поста са външният министър Лиз Тръс и някогашният финансов министър Риши Сунак. По-рано беше обявено, че началото на гласуването по пощата за избор на нов министър председател на Англия е отсрочено заради риск от хакерски офанзиви.

Гласуването беше отсрочено след предизвестие от Британския държавен информационен център (GCHQ), който дава отговор за отбраната на информацията на държавното управление и въоръжените сили на страната, че хакери могат да се намесят в вота и да трансформират резултатите му.

Консервативната партия на страната беше принудена да анулира първичните проекти, които разрешават смяна на избора по време на процеса на гласоподаване. 

До избор на нов министър председател се стигна откакто Борис Джонсън подаде оставка по-рано тази година. Той остава на поста до оповестяването на неговия правоприемник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР