Името на новия министър-председател на Великобритания може да бъде обявено

...
Името на новия министър-председател на Великобритания може да бъде обявено
Коментари Харесай

Ето кога ще обявят новия премиер на Великобритания

Името на новия министър-председател на Англия може да бъде оповестено до 31 октомври. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия Греъм Брейди, предава ТАСС.

Отбелязва се, че изборът на министър-председател ще завърши до 28 октомври. „ Говорих с ръководителя на партията Джейк Бери. Той удостовери, че е допустимо до 28 октомври да се организира гласоподаване и да завърши процесът по желание на водач. Трябва да назначим нов водач преди представянето на данъчната стратегия на държавното управление, което ще се състои на 31 октомври “, сподели той.

По-рано английският министър председател и водач на Консервативната партия в страната Лиз Тръс удостовери оставката си. Отчитайки решението, Тръс призна, че не се оправя със отговорностите на поверения ѝ мандат като министър-председател, за който е определена от Консервативната партия. Правителственият началник уточни, че ще продължи да извършва отговорностите на министър-председател до посочването на неин правоприемник на този пост.

Лиз Тръс беше определена за нов английски министър председател и водач на Консервативната партия с 57,4 % от гласовете, като по този метод изпревари различен кандидат за премиерския пост, някогашния английски канцлер Риши Сунак. Неин предходник беше Борис Джонсън, който напусна поста поради скандал и политическа рецесия, напомня ТАСС.

Източник: ФАКТИ


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР