Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов

...
Името на легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов
Коментари Харесай

Искат площад, зала и сцена да носят името на Стефан Данаилов-Ламбо

Името на легендата на българското кино и спектакъл Стефан Данаилов ще носят сцена, площад и зала в НАТФИЗ. Българска музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предлагането мултифункционалния салон " Сцена 17 " в постройката да бъде отдаден на Ламбо. Именно негова е самодейността на основаването на това артистично пространство в интервала, в който той е бил министър на културата, преди тъкмо 10 г. 

Припомняме, че непрежалимият мастер умря на 27 ноември т.г., само че ще остане вечно в историята със своята мощ и гений, обич към театъра и хората. 

" Не е належащо да описваме даже в резюме Стефан Данаилов - този незабравим артист, обичан на генерации българи. Неговото мощно артистично и човешко наличие бележи цяла превратна ера от над 50 години в културата ни. Период, в който Стефан Данаилов бе пример на рицарство, почтеност към изкуството и упорита работа, в която влагаше цялото си сърце за развиването на българската просвета. Надяваме се Министерството на културата да прегледа и одобри предлагането ни ", оповестяват от БМА.

Зад концепцията стои Димчо Николов. Тя е показана от ръководителя на Управителния съвет проф. Христо Йоцов и подкрепена единомислещо от присъстващите членове на организация. Зала " Сцена 17 " е мястото, на което БМА организира своите постоянни съвещания на Общото заседание от 2015 година насам.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР