Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за шеф на

...
Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за шеф на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за шеф на КПКОНПИ

Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за началник на КПКОНПИ. Това зави министър председателят Кирил Петков.

" Харесвам професионалните качества на Иван Демерджиев. Но неговата кандидатура не е била обсъждана за този пост. Човекът, който ще заеме мястот на Сотир Цацаров, ще би трябвало да може да работи против корупцията, без значение от властта, да е неутрален ", сподели Петков в ефира на Нова телевизия.
Управляващите вземат решение по какъв начин ще работи антикорупционната комисия
Управляващата коалиция се събира, с цел да взема решение по какъв начин ще работи антикорупционната комисия. За този ход на четирите партии във властта съоб...
Прочети повече
Премиерът добави, че Народното събрание е този, който ще реши дали Цацаров да освободи поста си по-рано. „ Няма смисъл някой да седи на една позициа, в случай че не може да си прави работата “, изясни той.

Относно оставката на шефа на КПКОНПИ Петков изясни, че за него е сюрпризиран, по какъв начин ден преди да му отмнемат достъпа до класифицирана информация, той взема решение да си подада оставката. „ Вярвам на службите за сигурност, само че може отнякъде е имал тази информация или е съвпадане ", добави още министър председателят.

" Доверието към Гешев е изчезнало в огромна част от обществото, както и в ръководещата коалиция ", съобщи министър председателят.

“Рано или късно, в случай че цялото общество не има вяра, че той си прави добре работата, има способи да бъде отхвърлен. Целенасочено ще се движи парламентарната група да изменим закона за правосъдната власт, с цел да имаме метод за надзор. Сменяйки позицията на господин Гешев да не е единствено Господ над главата му, целим да има и проверяващ арбитър ”.
Ако някой си мисли, че със закани ще реализира нещо, няма да е при нашето държавно управление
Ако някой си мисли, че с някакви закани ще реализира нещо, това няма да е при нашето държавно управление. Това съобщи министър-председателят Ки...
Прочети повече
По тематиката с районен съд Македония Петков сподели, че страната ни препотвърждава позицията си. “Няма да отстъпим от значимите неща, само че ще създадем разговор с градивен звук ”, сподели министър председателят и добави, че Македония има право на своята еднаквост.

Попитан следва ли локдаун Петков отговори: “Ние напарихме групи от области, с цел да сме сигурни, че тези с малко интензивни кревати не се затварят бързо, в случай че наоколо има свободни кревати ”. Той увери, че сме надалеч от подобен сюжет.

Петков моли хората да се имунизират. “Колкото повече хора има имунизирани, толкоз по-малък е шансът тези хора да отидат в интензивните кревати. Всички учени демонстрират, че има директна връзка сред имунизацията и запълване на интензивните кревати ”.

" Ако желаеме да не се стигне до локдаун и децата ни да вървят на учлище, би трябвало да се имунизираме ", безапелационен бе той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР