Името на Денков се завъртя по-рано в публичното пространство.  Пред медиите

...
Името на Денков се завъртя по-рано в публичното пространство.  Пред медиите
Коментари Харесай

ПП потвърди - предлагат Николай Денков за премиер frognews.bg

Името на Денков се завъртя по-рано в общественото пространство. 

 

Пред медиите той съобщи, че ще стартира диалози с всички политически сили за търсене на поддръжка. Предстои да бъде изпратено писмо за обща среща. 

 

“Истината е, че в Народното събрание има 7 партии. 4 от тях седнахме през днешния ден на една обща маса. Това не е задоволително, само че е положително начало. Дали ще стигнем до трети мандат - нито партиите, нито депутатите в Народно събрание ще се сменят. Търсим метод за започване на диалози, които да са към най-важните целта - участието ни в Шенген, ограничения за бизнеса и обществен пакет, които да оказват помощ на България да стане същинска европейска страна ”, уточни Василев. 

 

Василев посочи, че на председателски съвет са се отзовали още Демократична България, Българска социалистическа партия и “Български напредък ”.

 

Предстои едвам по-късно да се приказва за личен състав на кабинета, който да осъществя тези политики. 

 

" Смятаме да предложим кабинет на малцинството, само че първата задача е да се откри единодушие по политиките ", уточни Василев.

 

Дали шансът е огромен - виждате обстановката в Народното събрание. Но този късмет е с най-малко една партия по-голям, в сравнение с този с първия мандат, добави Василев.

 

ФрогНюз напомня, че до тук се стигна, откакто през вчерашния ден проектокабинетът " Габровски ", препоръчан от ГЕРБ, не получи поддръжка. Също през вчерашния ден президентът Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс - изискване, което от Политическа партия бяха сложили, с цел да се опитат да осъществят втория мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР